Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Barelds & Sabel | Bierbrouwerij uit Beilen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Barelds & Sabel

Brouwerij Barelds & Sabel is een bierbrouwerij uit Beilen (Nederland) die is opgericht in 2019. Deze brouwerij heeft 7 bieren in het assortiment.

 Brouwerij Barelds & Sabel bieren en hunebedden
Brouwerij Barelds & Sabel Wulpse Wilma
Brouwerij Barelds & Sabel brouwapparatuur

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Barelds & Sabel

Brouwerij Barelds & Sabel heeft 7 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Barelds & Sabel!
 • Barelds & Sabel Hitsige Hennie - Blond - 8,5%

  Hitsige Hennie van Barelds & Sabel is een zwaar blond speciaalbier. Zwaar vanwege het hoge alcoholpercentage, maar soepel in de mond. Een zoete frisse sensatie met een kruidige afdronk.

 • Barelds & Sabel Guitige Gretha - Dubbel - 7,1%

  Guitige Gretha van Barelds & Sabel is een volle kruidige dubbel met een warm zoete nasmaak. Je ziet dubbel na deze guitige dame!

 • Barelds & Sabel Charmante Chantal - Quadrupel - 9,5%

  Charmante Chantal is een vol zoete quadrupel met een kruidige afdronk. Deze charmante dame neemt je mee op avontuur!

 • Barelds & Sabel Preutse Paulien - Porter - 10%

  Preutse Paulien is een zware imperial Porter van 10%. Lekker lobbig zwart bier met subtiele koffiesmaak. In de afdronk proef je een zoetje van vanille door de tonkabonen.

 • Barelds & Sabel Trillende Truus - Tripel - 8,8%

  Trillende Truus is een fruitige tripel. Ze doet denken aan de smaak van geel fruit en citrus. Ze drinkt gemakkelijk weg ondanks het vrij hoge alcoholpercentage. Door de zoete fruitige combinatie is deze tripel geschikt om in elk seizoen te drinken.

 • Barelds & Sabel Wulpse Wilma - Weizen - 5,7%

  Wulpse Wilma van Barelds & Sabel is een frisse weizen. In de geurbeleving zal je een lichte touch van banaan en tarwe ervaren. Je proeft een licht verfrissend zuurtje in de afdronk. Ze drinkt lekker door en is perfect voor op het terras in het zonnetje.

 • Barelds & Sabel Blozende Bettie - Amber - 8,2%

  Blozende Bettie is een rode robijn, een speciale amberkleurige tripel van Barelds & Sabel. Een friszoete verleiding met een karamelsmaak en een lichte toets van kruidnagel. Een speciaalbier met veel diepgang.

  Achtergrond informatie

  In de zomer van 2018 kwamen de brouwers op het briljante idee om speciaalbier te gaan brouwen. Ze kochten een starterspakket en zijn gaan experimenteren met een aantal recepten. Gaandeweg hebben ze veel geleerd en hun brouwproces verbeterd.

  Lees ook

  Uitbreiding van Barelds & Sabel

  In mei 2019 waren ze zo overtuigd van hun bieren en het marketingconcept dat ze zich hebben ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ze besloten een professionele brouwinstallatie van SS Brew aan te schaffen om de recepten zo optimaal mogelijk te maken. Na veel experimenteren en uiteraard proeven hebben ze de eerste recepten klaar.

  Uitbreiding van de bieren

  Met het recept van de tripel zijn ze in maart 2020 naar de Admiraal Bierbrouwerij gegaan om deze in 1.000 liter te laten brouwen. Dit bleek een groot succes te zijn en inmiddels hebben ze naast hun tripel ook een weizen, zwaar blond, amber tripel, dubbel, quadrupel en imperial porter op de markt gebracht. Begin 2021 zijn ze aangesloten bij groothandel BierGro (Bierboetiek) en hebben ze een landelijke dekking van slijterijen.

  Missie van de brouwerij

  Betrokkenheid Barelds & Sabel staat voor spraakmakend en aantrekkelijk speciaalbier. Met hun in het oog springende dames strijden ze tegen vrouwonvriendelijke ziekten. Menigeen zal toegeven helemaal hoteldebotel te zijn door hun speelse en charmante dames. Precies op deze lijn begint hun missie. Ze vragen met behulp van hun ludieke etiketten extra aandacht voor vrouwonvriendelijke ziekten. Elk jaar doneren ze 5% van de netto winst aan goede doelen die zich daarvoor inzetten.

  Cookie instellingen