Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Stadsbrouwerij Wageningen | Brouwerij met speciaalbieren

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Stadsbrouwerij Wageningen

Stadsbrouwerij Wageningen is een bierbrouwerij uit Wageningen (Nederland) die is opgericht in 2013. Deze brouwerij heeft 8 bieren in het assortiment.

Header image Wageningen
Against the Grain Flas
Graangeluk flesje bier zwevend

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Stadsbrouwerij Wageningen

Stadsbrouwerij Wageningen heeft 3 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Stadsbrouwerij Wageningen!
 • Elegast x Stadsbrouwerij Wageningen - Against the Grain - Cider - 6,3%

  Against The Grain heeft een uitbundige fruitige geur met een hint van de wilde vergisting. De smaak heeft een zoetje van de peren en de moutige karameltonen dat in balans is met een aangename hopbitterheid.  

 • GraanGeluk - Blond - 6,2%

  Graangeluk is een blond bier dat zich kenmerkt door de zacht kruidige tonen die zijn bereikt door het gebruik van rogge. De robuuste smaak en het gouden, amberkleurige van het Graangelukbier maakt het tot een mooi bier.

 • Otto II van Gelre - Amber - 8%

  Achtergrond informatie

  Brouwerij Wageningen is opgericht in 2013 en werd sinds 2017 omgedoopt tot Stadsbrouwerij Wageningen. Vanaf maart 2018 bevindt de brouwerij zich naast hun eigen Brewpub aan de 1ste Kloostersteeg.

  Historie Brouwerij Wageningen

  Om bier te kunnen gaan brouwen hebben de intitiatiefnemers, Dennis Lebbing en Stefan Duurkoop, in hun bedrijfshal  flink werk moeten verrichten. Brouwerij Wageningen werd op 14 maart 2013 ingeschreven in de Kamer van Koophandel en ontving op 1 april 2013 de sleutel van het bedrijfspand. Sinds juni 2017 heet de brouwerij Stadsbrouwerij Wageningen.

  Brouwerij Wageningen

  Ze hebben nu gas aansluitingen in de brouwerij, en de nodige stopcontacten. Ook hebben we wateraansluitingen in de twee ruimtes boven, zodat we daar een proeflokaal kunnen inrichten en een gist lab kunnen opzetten. Ten slotte hebben de muren een voorbehandeling gekregen zodat ze glad afgewerkt kunnen gaan worden in de komende weken!

  Ondertussen zijn ze ook bezig met de voorbereidingen van de eerste brouwsels. Afgelopen week is daarvoor een ritje naar onze favoriete mouter in Stabroek gemaakt. We hebben nu een voorraad mout liggen waar we even mee vooruit kunnen en het ruikt verrukkelijk!

  Lees ook

  Op 5 juni 2013 hebben ze al hun eerste brouwsel naar de 4 locaties die ons bier gaan verkopen hebben nu allemaal voorraad. Op vrijdag 7 juni 2013  om 16.00 uur presenteert Brouwerij Wageningen haar eerste bier in café de Vlaamsche Reus. Het bier is gebrouwen ter gelegenheid van het 750 jarig jubileum van de stad Wageningen en wordt ‘Otto II van Gelre’ genoemd. Dit is de naam van de man die Wageningen ooit stadsrechten verleende. 

  Brouwerij terug naar stadscentrum

  November 2017 - de brouwerij gaat ervoor zorgen dat Wageningen na jaren weer een brouwerij heeft in het centrum van de stad. Brouwerij Wageningen heeft toestemming gekregen om te verhuizen van het industrieterrein waar zij nu zitten naar het stadscentrum van Wageningen. Met de verhuizing komt er ook een nieuwe brouw installatie die ze zelf in elkaar gaan zetten.

  Het plan is om 1000 liter te kunnen brouwen en zo wordt de brouwerij naar eigen zeggen onvergelijkbaar met andere kleine brouwerijen in Nederland. Om de financiering voor dit project rond te krijgen zullen de brouwers een crowdfundingsactie starten waarbij het eerste bier een speciaal crowdfundingsbier zal zijn. 

  Per 1 maart 2018 zit de brouwerij naast hun eigen Brewpub (Café Rad van Wageningen) aan de 1e Kloostersteeg 5. Daarvoor bevond de brouwerij zich op een industrieterrein, namelijk aan het Nudepark 99D.

  Van brouwerij naar stadsbrouwerij 

  Sinds 2019 is het nieuwe brouwhuis in bedrijf. De ketels en vergistingstanks zijn door de brouwers zelf ontworpen en in Nederland gebouwd. Centraal in de nieuwe brouwerij is het Meura Maisch persfilter waarmee de brouwers o.a. 15% meer suiker uit een graankorrel kunnen persen. De brouwers hebben nog meer ingezet op lokale granen en werken sinds dit jaar samen met een tweede boer die ook een mooie lokale gerst en een zacht kruidige oude roggesoort teelt.

  Ook wordt er veel samengewerkt met de Gelderse Vloermouterij Masterveld waar kleine partijen gerst vermout worden. In 2020 heeft deze samenwerking. Vanuit hun brewpub worden op reservering wekelijks rondleidingen en proeverijen georganiseerd.


  Stadsbrouwerij Wageningen in het nieuws

  Bier van Stadsbrouwerij Wageningen is te drinken tijdens

  Cookie instellingen