Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Stadsbrouwerij Wageningen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Stadsbrouwerij Wageningen

Stadsbrouwerij Wageningen is een bierbrouwerij uit Wageningen (Nederland) die is opgericht in 2013. Deze brouwerij heeft 1 bier in het assortiment.

Header image Wageningen
Brouwerij wageningen logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

  • Ketels te huur

  • Proeflokaal

  • Restaurant

  • Rondleiding

  • Winkel

Biermerken van Stadsbrouwerij Wageningen

Stadsbrouwerij Wageningen heeft 1 bier in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Stadsbrouwerij Wageningen!

Achtergrond informatie

Brouwerij Wageningen is opgericht in 2013 en werd sinds 2017 omgedoopt tot Stadsbrouwerij Wageningen. Vanaf maart 2018 bevindt de brouwerij zich naast hun eigen Brewpub aan de 1ste Kloostersteeg.

Historie Brouwerij Wageningen

Om bier te kunnen gaan brouwen hebben de intitiatiefnemers, Dennis Lebbing en Stefan Duurkoop, in hun bedrijfshal  flink werk moeten verrichten. Brouwerij Wageningen werd op 14 maart 2013 ingeschreven in de Kamer van Koophandel en ontving op 1 april 2013 de sleutel van het bedrijfspand. Sinds juni 2017 heet de brouwerij Stadsbrouwerij Wageningen.

Brouwerij Wageningen

Ze hebben nu gas aansluitingen in de brouwerij, en de nodige stopcontacten. Ook hebben we wateraansluitingen in de twee ruimtes boven, zodat we daar een proeflokaal kunnen inrichten en een gist lab kunnen opzetten. Ten slotte hebben de muren een voorbehandeling gekregen zodat ze glad afgewerkt kunnen gaan worden in de komende weken!

Ondertussen zijn ze ook bezig met de voorbereidingen van de eerste brouwsels. Afgelopen week is daarvoor een ritje naar onze favoriete mouter in Stabroek gemaakt. We hebben nu een voorraad mout liggen waar we even mee vooruit kunnen en het ruikt verrukkelijk!

Lees ook

Op 5 juni 2013 hebben ze al hun eerste brouwsel naar de 4 locaties die ons bier gaan verkopen hebben nu allemaal voorraad. Op vrijdag 7 juni 2013  om 16.00 uur presenteert Brouwerij Wageningen haar eerste bier in café de Vlaamsche Reus. Het bier is gebrouwen ter gelegenheid van het 750 jarig jubileum van de stad Wageningen en wordt ‘Otto II van Gelre’ genoemd. Dit is de naam van de man die Wageningen ooit stadsrechten verleende. 

Brouwerij terug naar stadscentrum

November 2017 - de brouwerij gaat ervoor zorgen dat Wageningen na jaren weer een brouwerij heeft in het centrum van de stad. Brouwerij Wageningen heeft toestemming gekregen om te verhuizen van het industrieterrein waar zij nu zitten naar het stadscentrum van Wageningen. Met de verhuizing komt er ook een nieuwe brouw installatie die ze zelf in elkaar gaan zetten.

Het plan is om 1000 liter te kunnen brouwen en zo wordt de brouwerij naar eigen zeggen onvergelijkbaar met andere kleine brouwerijen in Nederland. Om de financiering voor dit project rond te krijgen zullen de brouwers een crowdfundingsactie starten waarbij het eerste bier een speciaal crowdfundingsbier zal zijn. 

Per 1 maart 2018 zit de brouwerij naast hun eigen Brewpub (Café Rad van Wageningen) aan de 1e Kloostersteeg 5. Daarvoor bevond de brouwerij zich op een industrieterrein, namelijk aan het Nudepark 99D. 

Stadsbrouwerij Wageningen in het nieuws