Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Hoogkerk | Bierbrouwerij in Groningen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Hoogkerk

Brouwerij Hoogkerk is een bierbrouwerij uit Groningen (Nederland) die is opgericht in 2020. Deze brouwerij heeft 3 bieren in het assortiment.

Brouwerij Hoogkerk bieren
Brouwerij Hoogkerk glazen op de bar
Brouwerij Hoogkerk Logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Hoogkerk

Brouwerij Hoogkerk heeft 3 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Hoogkerk!
 • Hoogkerker Bietenbier - Blond - 7%

  Het bietenbier van Brouwerij Hoogkerk is met 7% een blond bier met een unieke smaak. Het bier is gebrouwen met gerst, tarwe, hop, suikerbiet en gist. Het bier is aangevuld met een geheim ingrediënt van de suikerfabriek. 

 • IPA oet Hoogkerk - India Pale Ale - 6,5%

  IPA oet Hoogkerk is een fruitig verfrissend bier met een bittere afdronk. Het bier is gebrouwen met pilsmout en rietsuiker, de gebruikte hoppen zijn EK (East Kent) Goldings en Amarillo. 

 • Hoogkerker Klapsjeiker - Tripel - 8,4%

  Hoogkerker Klapsjeiker is een bier dat lekker doordrinkt. Het bier is moutig en lichtzoetig met een fijne droge en sprankelende afdronk. De brouwerij heeft suikerbiet gebruikt om het bier een eigen Hoogkerker smaak te geven. 

  Achtergrond informatie

  Brouwerij hoogkerk is een bierbrouwerij uit Groningen. Van “hobbybrouwer” naar Brouwerij Hoogkerk. De brouwerij werd in 2020 opgericht door zeven mensen. De eerste drie bieren van de brouwerij waren de IPA oet Hoogkerk, Hoogkerker Klapsjeiker en Hoogkerker Bietenbier. 

  Anno 2023 wordt er 50 hectoliter per jaar gebrouwen.

  Lees ook

  Ontstaan

  In 2019 was het 50 jaar geleden dat Hoogkerk geannexeerd werd bij de stad Groningen. Omdat Hoogkerk in die 50 jaar altijd een dorps karakter heeft gehouden werd er in oktober van dat jaar een feest gevierd met de naam “Hoogkerk 50 jaar dorp in de stad”.

  Johann van der Geest en Feikje Kenter kregen het idee om een bier te (laten) maken met een voor Hoogkerk kenbare smaak. Johann kwam met het idee voor een bietenbier en heeft hier ook wat van laten maken. Echter voldeed deze niet aan de wensen en kwamen beide in contact met Marc van Dullemen, een enthousiaste hobbybrouwer en via via kwam het contact met hobbybrouwers Hans Stellingwerff, Henk-Jan Hofman en de broers Marco en Chris Prins en samen met biersommelier Martijn Vissering, Bierista schrijver en liefhebber Dennis Hofman en onze Cosun-Beet-company man Martin Jansen werd het “Hoogkerker Biergilde” opgericht!

  Bij de eerste vergadering werd al snel duidelijk dat het een blond bier zou moeten worden, aangevuld met een geheim ingrediënt van de suikerfabriek. De eerste batch van 20 liter werd gepresenteerd op de openingsavond van het grote feest. Zo’n 150 mensen konden daar voor het eerst kennismaken met het Hoogkerker Bietenbier. Na vele enthousiaste reacties en vragen waar ze het konden kopen was al snel duidelijk dat we dit project door moesten zetten. En zo stonden vlak voor 2020, zeven mensen bij de KvK om zich in te laten schrijven als Brouwerij Hoogkerk!

  Inmiddels wordt het bietenbier per batch van 1000 liter gebrouwen in de brouwerij van Gerrit Admiraal in het Friese Oudekerk. En wordt er gewerkt aan meerdere bier soorten.

  Cookie instellingen