Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Floem Craft Beer | Bierbrouwerij uit Appingedam

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Floem Craft Beer

Floem Craft Beer is een bierbrouwerij uit Holwierde (Nederland) die is opgericht in 2019. Deze brouwerij heeft 8 bieren in het assortiment.

Floembier glas en flesje
Floembier logo
Verpakt | West Coast DIPA | Brouwerij Floem Craft Beer

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Floem Craft Beer

Floem Craft Beer heeft 8 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Floem Craft Beer!
 • Prins New England IPA - India Pale Ale - 6,7%

  Prins is een NEIPA met een plagende witte druiventoon met tropisch fruit, limoen, citroen en steenfruit. De volgende hoppen worden gebruikt voor dit bier: Citra, Motueka en Nelson Sauvin. 

 • Floem Ferme Knaap - Wit - 5%

  Ferme Knaap is een American Wheat Ale gemaakt met mango en passievrucht. Het bier is verfrissend door de citrusachtige hopsoorten en het toegevoegde fruit dat gebruikt wordt. Het is een heerlijk tarwebier dat het hele jaar gedronken kan worden!

 • Floem Grunnegs Gold - Tripel - 8,8%

  Grunnegs Gold wordt gekenmerkt door de lichte zoetheid, milde kruidige tonen met bloem- en fruitachtige elementen en een aardachtige hopkarakter. De volgende hoppen worden gebruikt voor dit bier: East Kent Goldings en Mount Hood.

 • Tulp - India Pale Ale - 8%

  Tulp is een grote, krachtige en fruitige DIPA met tonen van honingmeloen, aardbei, tropisch fruit en een citrus-harsachtige kick. De volgende hoppen worden gebruikt voor dit bier: Mosaic en Huell Melon.

 • Nicolai Porter - Porter - 6%

  Nicolai is een Porter met vers gebrande koffiesmaak en chocolade. De volgende hoppen worden gebruikt voor dit bier: Hallertau Magnum en Cascade.

 • Spijkergoed - India Pale Ale - 8%

  Spijkergoed heeft een sterke sinasappel smaak met rijp tropisch fruit en druif aroma's. De Dubbel IPA heeft een vol en zacht-romig mondgevoel. De volgende hoppen worden gebruikt voor dit bier: Mosaic, Nelson Sauvin & Azacca.

 • Verpakt - India Pale Ale - 8%

  Verpakt is een Double IPA die vol is van bitterheid in combinatie met citrus tonen. Het bier is dry hopped met Simcoe & Amarillo hoppen.

 • Pronk - India Pale Ale - 8%

  Pronk heeft een tropische smaak met aroma's van mango en perzik en een zuivere, medium bittere afdronk. De volgende hoppen worden gebruikt voor dit bier: Azacca, Simcoe en Citra. 

Niet meer gebrouwen door Floem Craft Beer

Er is bij ons 1 bier bekend van Floem Craft Beer die nu niet meer wordt gebrouwen.

Achtergrond informatie

Floem Craft Beer is een huurbrouwerij uit Appingedam die in 2019 is opgericht. Brouwer Edwin Bos vond dat er weer bier uit Appingedam moest komen. En zo geschiedde. Samen met een aantal lokale ondernemers die potentie zagen in dit initiatief werd het eerste biertje in mei 2019 gebrouwen. 

Floem maakt uitgesproken en hop-forward bieren. De brouwerij vindt kwaliteit en smaak erg belangrijk, waardoor ze ervaring, onderzoek en inspiratie gebruiken om goed doordrinkbare bieren te brouwen. 

Lees ook

Biergeschiedenis van Appingedam

Met het eerste bier van Floem Craft Beer laat Edwin de geschiedenis van Appingedam herleven. Dankzij de gunstige ligging aan de rivier (drinkwatervijver) de Floem en het schone water kent Appingedam een rijke geschiedenis op het gebied van bierbrouwen en brouwerijen. De bieren van Floem worden voorlopig gebrouwen bij Baxbier in Groningen.

Appingedam is naast Groningen de enige stad in de provincie Groningen van middeleeuwse oorsprong. In de middeleeuwen had Appingedam zowel een economisch als juridisch en bestuurlijk een centrumfunctie. Er ontstonden in die tijd meerdere brouwerijen, ook aan de rivier de Floem. 

De wens van Edwin is om samen met zijn vriendin Bo de brouwerij verder uit te bouwen. Ze wonen in Holwierde, maar zijn opgegroeid in Appingedam. En Appingedam blijft ook een centrale rol spelen in de ontwikkeling van nieuwe soorten. Al bij de oprichting sprak Edwin de wens uit om ooit een echte bierbrouwerij in Appingedam te realiseren. 


Floem Craft Beer in het nieuws

Bier van Floem Craft Beer is te drinken tijdens

Cookie instellingen