Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Baxbier en Beer Geeks samen sterk voor het goede doel

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Baxbier en Beer Geeks samen sterk voor het goede doel

02 februari 2021 om 12:47

Het vierde Beer Geeks Beat ALS-bier is afgelopen week gebrouwen bij Baxbier in Groningen. Met de actie waarbij wordt samengewerkt met verschillende brouwerijen is al meer dan 40.000 euro opgehaald.

Veel mannen in de Baxbier brouwerij in Groningen
Geschrote mout in een kuip
Binnen in de Baxbier brouwerij

Vierde bier

Het vierde Beer Geeks Beat ALS-bier is afgelopen vrijdag gebrouwen bij Baxbier in Groningen. De brouwers en de Beer Geeks – verenigd in een ruim 14.000 leden tellende Facebook groep – werken voor het derde jaar op rij samen om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting ALS.

In totaal worden zes bieren gebrouwen bij zes brouwerijen in Nederland. Het bier dat bij Bax gebrouwen wordt is bier nummer vier. Naar verwachting zal het six-pack bier begin maart beschikbaar zijn bij een groot aantal slijterijen in Nederland en bij de brouwerijen. Alle winst die met de verkoop behaald wordt gaat volledig naar de Stichting ALS.

Deelnemende brouwers 

Man is mout aan het schroten bij Baxbier in Groningen Baxbier Brewery brouwde vrijdag samen met: Havenbrouwerij - Het BrouwdokFloembierKleine Beer Brouwerij, FolkingebrewBrouwerij Het Roze VarkenBrothers In Law Brewing en Corviri Brouwerij

Lees ook

Er is een Black IPA gebrouwen. Baxbier licht toe hoe ze tot die keuze zijn gekomen: “Wij hebben er voor gekozen een Black IPA te brouwen omdat we het lekker vinden, het een uitdagende stijl is, maar ook vooral vanwege de symboliek die we er in zien. IPA’s staan bekend om hun frisheid, de enorme hoparoma’s, vrolijkheid en zonnigheid. Maar als je de diagnose ALS krijgt is je toekomst gitzwart. We brouwen daarom een donker bier, waar we zoveel mogelijk van de lichtpuntjes van een reguliere IPA in willen stoppen. Een Black IPA die écht leunt op de hop, fris, strak, bitter en citrusachtig, met een mooie donkere roasty backbone die niet overheerst.”

De eerste vier bieren zijn eerder deze maand gebrouwen bij Kompaan in Den Haag, Walhalla in Amsterdam en vandeStreek in Utrecht. De komende weken gaan de brouwers nog aan de slag bij Frontaal (Breda) en Moersleutel (Alkmaar). Ook hier sluiten zich weer andere Nederlandse brouwerijen aan om mee te denken over het recept of hun handen uit de mouwen te steken tijdens de brouwdag. In totaal hebben zich - ondanks corona - al 57 brouwerijen aangemeld om mee te doen aan deze actie.

Beer geeks Beat ALS

De actie van de Beer Geeks is al behoorlijk op stoom. Het bier komt pas begin maart in de winkels, maar met allerlei acties van individuele leden, de bijdragen van de brouwers en slijters is nu al ruim 40.000 euro opgehaald. Het is overweldigend en hartverwarmend om te zien wat de Nederlandse biercommunity voor elkaar kan krijgen als ze er met z'n allen de schouders onder zetten. Mooi om te zien hoe in deze onzekere tijd een actie als deze gewoon door kan gaan.

Beer Geeks op Facebook

De Beer Geeks-groep bestaat inmiddels ruim 7 en jaar en is in die tijd gegroeid tot een actieve groep met ruim 14.000 leden. Bierliefhebbers verenigen zich hier om hun passie voor speciaalbier te delen. Meestal kritisch, soms lyrisch. Geen bier, brouwer of festival blijft in deze groep onbesproken en dat weten ook de meelezende brouwers te waarderen. Er wordt niet?alleen veel over bier gepraat,?maar er worden ook vriendschappen voor het leven gesloten. Craft beer is zoveel meer dan alleen een drankje.

Informatie en donaties
•    Voor nieuwtjes: https://www.facebook.com/BGBALS
•    Voor nieuws, merchandise en de 'tussenstand' www.beergeeksbeatals.nl
•    Voor donaties en/of het aanmelden van eigen actie(s) kijk op: www.alsacties.nl/campagne/beergeeksbeatals2020

Cookie instellingen