Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Casle Bier | Huurbrouwerij in Kessel

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Casle Bier

Casle Bier is een bierbrouwerij uit Kessel (Nederland) die is opgericht in 2018. Deze brouwerij heeft 4 bieren in het assortiment.

Casle bieren
Casle Bier logo
Casle Triepel bierflesje op witte achtergrond

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Casle Bier

Casle Bier heeft 4 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Casle Bier!
 • Casle Weitze - Weizen - 6,8%

  Fris tarwebier dat kenmerken van het Duitse Weizen en het Belgische witbier smaakvol verenigt. Vol van smaak en mooi in balans.

 • Casle Döbbel - Dubbel - 6,5%

  Casle Döbbel is een zacht dubbel bier met de smaak van karamel, kruiden en geroosterde moutsoorten. Deze smakencombinatie zorgt voor een ronde zoethuid met een kruidige afdronk. 

 • Casle Blondj - Blond - 4,8%

  Casle Blondj is een fris doordrinkbaar speciaalbier. Het is vol van smaak en fris in de afdronk door de toevoeging van korianderzaad tijdens het brouwproces. 

 • Casle Triepel - Tripel - 7,5%

  Casle Triepel is een zwaar en karaktervol tripel bier uit Kessel. Het speciaalbier is krachtig van smaak door dry hopping, ietwat droog met een verfrissend zuurtje.

Niet meer gebrouwen door Casle Bier

Er is bij ons 1 bier bekend van Casle Bier die nu niet meer wordt gebrouwen.

 • Casle Witte - Wit - 6,8%

  Dit witbier van Brouwerij Casle uit Kessel is een verfrissend witbier dat mooi in balans is. In de smaak vind je tonen van koriander en sinaasappelschil. 

Achtergrond informatie

Casle Bier is een bierinitiatief uit het Limburgse Kessel, opgericht in 2018. Een initiatief van Gert (ervaren bierbrouwer), Paul (cactus kweker), Pim (horeca kok) en Theo (coach voor ondernemers). De passie voor bier en de kleurrijke bierhistorie van het dorp Kessel - vroeger Casle genaamd - triggerde de initiatiefnemers zodanig dat op een mooie zomeravond het idee ontstond om een hoofdstuk toe te voegen aan de bierhistorie van Kessel. Om zo Kessel op een sympathieke manier extra op de kaart te zetten en bewoners van Kessel en regio nog meer trots te laten zijn op hun roots.

Lees ook

Helaas waren de recepturen van toen niet meer te achterhalen. Er werd de keuze gemaakt om een assortiment te ontwikkelen voor bierliefhebbers die grote fan zijn van toegankelijk streekbier met een frisse volle smaak - zo laag mogelijk in alcohol – en een aangenaam verrassend karakter. Na veel proeven en experimenteren lukte dit. Alle reden om in 2018 Casle te lanceren met aanduiding van de bierstijlen in het Kessels dialect. Afnemers net zo enthousiast maken van hun streekbier als zijzelf en bierliefhebbers laten genieten; daar gaan ze voor. 

Het eerste bier dat op de markt kwam was Casle Blondj. Het assortiment bestaat inmiddels uit 4 verschillende bieren (Blondj, Triepel, Weitze en Döbbel) en vanwege de sterk toegenomen vraag is de productie nu uitbesteed bij een bevriende kleine familiebrouwerij met dezelfde uitgangspunten als de initiatiefnemers.