Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken Den Bosch | Bierbrouwerij in Den Bosch

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken Den Bosch

Heineken Den Bosch is een bierbrouwerij uit 's-Hertogenbosch (Nederland) die is opgericht in 1958. Deze brouwerij heeft 97 bieren in het assortiment.

Heineken bierflesjes in de brouwerij
Heineken logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Heineken Den Bosch

Heineken Den Bosch heeft in totaal 97 bieren in het portfolio die worden gebrouwen door verschillende bierbrouwerijen.

Voeg nu een bier toe van Heineken Den Bosch!
 • Heineken Pilsener - Pils - 5%

  Heineken Pilsener heeft een mild bittere smaak en is makkelijk doordrinkbaar. Heineken pils bevat 5% alcohol en heeft wereldwijd veel liefhebbers. Het bier dat voor het eerst in Amsterdam werd gebrouwen heeft dankzij de smaak, het Heineken A-gist en de geweldige marketing de wereld verovert.  Het succes van Heineken is gebaseerd op pure, natuurlijke ingrediënten: gemoute gerst, water, hop en een kleine, maar belangrijke toevoeging, de zogenaamde A-gist. Heinekens unieke A-gist is verantwoordelijk voor de rijke, uitgebalanceerde smaak en subtiele fruittonen die elk glas Heineken al sinds de 19e eeuw kenmerken. 

 • Amstel Pilsener - Pils - 5%

  In Amstel proef je de pure, ongecompliceerde natuur: gerst, mout, hop en klaterfris water. Het resultaat? Een eindvergist, mild-bitter biertje, met een spontaan karakter. 

 • Desperados Original - Tequila - 5,9%

  Desperados is een Tequila bier dat wordt gebrouwen door Heineken. Het is een zomers bier met een frisse, licht zoetige smaak van tequila.

 • Heineken 0.0 - Pils - 0%

  Na ruim twee jaar brouwen en proeven zijn de meesterbrouwers tot de meest optimale smaak gekomen voor deze alcoholvrije variant. Heineken 0.0 is verfrissend met de karakteristieke fruitige tonen van de Heineken A-gist en een zacht moutige body. 

 • Amstel Radler 0.0% - Biermix - 0%

  Amstel Radler 0.0%  is een verfrissende mix van Amstel 0.0% bier en sprankelend citroenwater. Amstel Radler 0.0% is een geheel alcoholvrij bier en wordt gebrouwen zonder kunstmatige toevoegingen.

 • Sol - Lager - 4,5%

  Sol is een doordrinkbaar Mexicaans bier. Van dit bier geniet je het meest tijdens een warme dag bij een barbecue, op het terras of in het park.  

 • Birra Moretti L'Autentica - Pils - 4,6%

  Birra Moretti L'Autentica heeft een subtiele frisse geur, lichte hopsmaken en een bittertje in de afdronk.

 • Pelforth Blonde - Blond - 5,8%

  Pelforth Blonde heeft een mooie, witte en zalvende schuimkraag. Het bier ruikt voornamelijk naar gefermenteerd fruit, zoals appel en amandel en past goed bij het eten van rood vlees en kaas. 

Achtergrond informatie

In 1868 werd Heineken opgericht, in een nieuwe brouwerij aan de Amsterdamse buitensingel. In 1873 opende de Amsterdamse brouwerij ook een vestiging in Rotterdam. Heineken groeide in de jaren steeds verder en dus moest er meer ruimte komen om het bier te brouwen. Aangezien er in Amsterdam en Rotterdam geen geschikte locatie kon worden gevonden of er geen ruimte was voor verdere uitbreiding werd er in 1958 een nieuwe vestiging in Den Bosch geopend.

Lees ook

Later toen het nog beter ging met Heineken werd er in 1975 ook een vestging in Zoeterwoude geopend, wat uiteindelijk de grootste Nederlandse brouwerij van Heineken is geworden. De opening van de brouwerij in Zoeterwoude werd als vervanging van de activiteiten in Rotterdam gedaan dat in 1974 stopte met brouwen. Ook de brouwerij in Amsterdam werd in de loop van de jaren overbodig en deze ging in 1988 dicht. Een deel van de Amsterdamse brouwerij van Heineken is behouden gebleven en deze en werd opengesteld voor bijvoorbeeld rondleidingen: de Heineken Experience.

Heineken Den Bosch

De vestiging in Den Bosch is dus neergezet voor het opschalen van de productie. Naast Heineken wordt er ook Desperados, Red Stripe, Amstel en Radler brouwen. In de twee brouwhuizen worden ruim 60 verschillende bieren gebrouwen. 

Overnames door Heineken Den Bosch

Heineken Den Bosch heeft 30 overnames gedaan. De eerste overname door Heineken Den Bosch werd gedaan in 1864 (Bierbrouwerij De Hooiberg) en de laatste in 2012 (Cidrerie Stassen). Bekijk hieronder de lijst met alle overnames door Heineken Den Bosch.

Heineken Den Bosch in het nieuws

Producten van Heineken Den Bosch

Bekijk alle producten van Heineken Den Bosch die op dit moment te koop zijn.

Cookie instellingen