Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

iKi Beer

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

iKi Beer

iKi Beer is een bierbrouwerij uit 's-Hertogenbosch (Nederland) die is opgericht in 2002. Deze brouwerij heeft 5 bieren in het assortiment.

Iki bier header foto
Iki Yuzu logo
Iki beer logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van iKi Beer

iKi Beer heeft 5 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van iKi Beer!
 • Iki Yuzu - Ale - 4,5%

  iKi is typisch een bier waarin smaak ontwikkeling centraal staat. De basisextract van iKi bier is groene thee. Sencha is een groene Japanse thee en zit vol met anti-oxidanten en brengt smaak in een typerende balans. Yuzu is een Oosterse citrusvrucht dat niet vergelijkbaar is met andere citrusvruchten. Yuzu heeft een zachte geur en kan tegen extreme weersomstandigheden. Het frisse element van Yuzu brengt balans in de smaak van Yuzu waarin fris, licht en energiek de boventoon voeren.

 • Iki Zero - Alcoholvrij - 0%

  iKi Zero 0.0 is zeer uniek van smaak dankzij het gebruik van groene thee, die dit bier een rijk karakter geeft. Verder wordt dit bier ondersteund door subtiele tinten van gember. Het geheel is aangenaam van smaak en ideaal voor de verantwoorde genieters. 

 • iKi Thai Sweet Basil - Ale - 6%

  Aan de Thai Sweet Basil is Zallotti Blossom toegevoegd, een bloemtakje van de Afrikaanse basilicumplant. Dit bier heeft frisse tonen van basilicum en munt en stuift het glas uit door zijn geurigheid. In de mond heeft het bier frisse tonen van steranijs, munt, basilicum en een hint van kruidnagel. De combinatie levert een associatie op met het zoetige van drop. In de neus geeft het een echte geurexplosie.

 • iKi Lemongrass - Ale - 4,5%

  Voor iKi Lemongrass is vers citroengras gebruikt. Het is een fris en kruidig bier met een lage zuurgraad. iKi Lemongrass is een bier met een kik en lekker hoog op smaak.

 • Iki Ginger - Ale - 5,5%

  De tweede variant van iKi Beer wordt gebrouwen met verse Secha-theebladeren en gember. iKi Ginger is een amberkleurig bier met een rijke smaak. Neem een rustig moment, geniet van de smaak en ontspan. De lichte tinteling veroorzaakt door de gember zorgt voor een verfrissende twist. Het combineert goed met vlees of ganzenlever. In India en China wordt gember vaak gebruikt bij curry's en vis. De aanwezigheid van gember in iKi is verfrissend, een interessante smaak omdat het gebruik ervan verschilt, afhankelijk van het gebied waar je woont. 

  Achtergrond informatie

  iKi wordt gebrouwen met de invloeden van de Aziatische cultuur en de moderne manier van leven in het achterhoofd. iKi bier is uniek, dankzij het succesvolle gebruik van Aziatische ingrediënten gecombineerd met Westerse vakmanschap. De smaak van iKi bier weerspiegelt de herkomst en de kwaliteit van de ingrediënten. Ontspan en geniet van het leven met de unieke smaak van iKi.

  Lees ook

  Het brouwproces is gelijk aan andere hoge gisting bieren. Echter iKi bier maakt gebruik van jonge biologische groene thee bladeren in haar brouwproces. Wat resulteert in een unieke smaakprofiel en op hoog niveau van anti-oxidanten. iKi Beer is 's werelds eerste bier met groene thee.

  Luit Mulder is de drijvende kracht achter dit bier. Hij laat het bier brouwen bij de Proef Brouwerij in België.

  In februari 2017 werd bekend dat iKi haar bier brouwt bij Bierbrouwerij Breda.

  iKi Beer in het nieuws

  Cookie instellingen