Brouwerij 1573

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
El Grecohof 1
Postcode
1816 MV
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (3 jaar actief)
Opgericht in
2016
Type brouwerij
Brouwerijhuurder
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Brouwerij 1573

Brouwerij 1573 in het nieuws

Beer Geeks brouwen voor Stichting ALS

Achtergrond informatie

Brouwerij 1573 is gevestigd in Alkmaar. De brouwerij is officieel gestart op 3 augustus 2016, en heeft intussen haar 18e 1000 liter batch al geproduceerd, op diverse festivals gestaan, de tweede prijs van Nederland gewonnen voor Zwaar Blond. Ook zijn er meer dan 30 winkels en bars waar de bieren van Brouwerij 1573 te consumeren zijn.

Op 8 oktober 1573 werden de Spanjaarden definitief verslagen en was Alkmaar een vrije stad.  De naam 1573 refereert aan het jaar waarin Alkmaar werd onzet van de Spanjaarden tijdens de 80-jarige oorlog.

De brouwerij richt zich in het begin op de regio rond Alkmaar/Noord-Holland, waarna we uiteraard ze rest van Nederland willen veroveren en wie weet de rest van de wereld. 

De brouwerij is gestart door Daan Visser en Tim Odeh en ze brouwen voorlopig bij DNHBB. In 2018 gaat DNHBB uitbreiden met een extra brouwhuis van 10HL, om dat neer te kunnen zetten gaan ze verhuizen naar een groter pand en met de nieuwe brouwinstallatie.

Historische bieren

Ze hebben momenteel een verzameling van 6 verschillende bieren met typen en namen die verwijzen naar de historische gebeurtenissen in verband met de naam van de brouwerij. 

Brouwerij1573

Ook is er een nieuw bier gebrouwen (Imperial Stout). Dit bier gaat deels op Bowmore 12YO  en Auchentoshan 12YO barrels gerijpt gaat worden. De naam is nog onbekend, maar dit bier is te verwachten eind januari/begin februari 2018. 

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.