Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij 1573

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij 1573

Brouwerij 1573 is een bierbrouwerij uit Alkmaar (Nederland) die is opgericht in 2016. Deze brouwerij heeft 6 bieren in het assortiment.

Brouwerij 1573
Sonoy Dunkelweizen
Pinksterdrie - de dinsdag na Pinksteren

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij 1573

Brouwerij 1573 heeft 6 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij 1573!
 • 1573 Drebbel - Ale - 5,5%

  Drebbel heeft tonen van karamel en biscuit, en een mild hoppige bitterheid. De geur doet denken aan citrusvruchten zoals grapefruit en tropische vruchten.

 • 1573 Trijn - Blond - 5,3%

  Trijn is een fris en licht zoet bier met een uitgesproken fruitig aroma. De Mosaic en Citra hops brengen het beste van citrusvruchten naar boven in geur en smaak. 

 • 1573 Metius - India Pale Ale - 5%

  NE - IPA is een nieuwe bierstijl, oorspronkelijk uit Vermont, USA, maar uiteindelijk ook in Holland beland. Metius is een full-bodied, intens fruitig bier met een aangename bitterheid.

 • 1573 Sonoy - Dunkel weizen - 5%

  Sonoy is een fris en fruitig bier met tonen van karamel. Het wordt gebrouwen met de Duitse gist, Belgische mouten en Amerikaanse hop. Sonoy is een toegankelijk bier met een uitgesproken smaak. 

 • 1573 Foreest - Bock - 7,4%

  Foreest bier van Brouwerij 1573 is een klassiek ondergistend Bockbier met een lichte chocolade en koffie smaak. Met een alcohol percentage van 7,3%.

 • 1573 Pinksterdrie - Blond - 7,4%

  Pinksterdrie Zwaar Blond / Tripel bier met 7,4% alcohol is een frisse en kruidige bier, licht zoet en met een milde bitterheid. Het bier is vol van smaak, maar nog steeds goed doordrinkbaar. 

Achtergrond informatie

Brouwerij 1573 is gevestigd in Alkmaar. De brouwerij is officieel gestart op 3 augustus 2016, en heeft intussen haar 18e 1000 liter batch al geproduceerd, op diverse festivals gestaan, de tweede prijs van Nederland gewonnen voor Zwaar Blond. Ook zijn er meer dan 30 winkels en bars waar de bieren van Brouwerij 1573 te consumeren zijn.

Op 8 oktober 1573 werden de Spanjaarden definitief verslagen en was Alkmaar een vrije stad.  De naam 1573 refereert aan het jaar waarin Alkmaar werd onzet van de Spanjaarden tijdens de 80-jarige oorlog.

De brouwerij richt zich in het begin op de regio rond Alkmaar/Noord-Holland, waarna we uiteraard ze rest van Nederland willen veroveren en wie weet de rest van de wereld. 

De brouwerij is gestart door Daan Visser en Tim Odeh en ze brouwen voorlopig bij DNHBB. In 2018 gaat DNHBB uitbreiden met een extra brouwhuis van 10HL, om dat neer te kunnen zetten gaan ze verhuizen naar een groter pand en met de nieuwe brouwinstallatie.

Historische bieren

Ze hebben momenteel een verzameling van 6 verschillende bieren met typen en namen die verwijzen naar de historische gebeurtenissen in verband met de naam van de brouwerij. 

Lees ook

Brouwerij1573

Ook is er een nieuw bier gebrouwen (Imperial Stout). Dit bier gaat deels op Bowmore 12YO  en Auchentoshan 12YO barrels gerijpt gaat worden. De naam is nog onbekend, maar dit bier is te verwachten eind januari/begin februari 2018. 

Brouwerij 1573 in het nieuws

 • Beer Geeks jubileum

  Beer Geeks brouwen voor Stichting ALS

  Naar aanleiding van zowel het 5 jarig bestaan van de Facebookgroep Beer Geeks als het behalen van 10.000 leden slaan meer dan 30 brouwerijen hun handen ineen om gezamenlijk 1 bier te brouwen waarvan alle opbrengsten naar stichting ALS gaan.