Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bennebroecks Bier | Bierbrouwerij uit Bennebroek

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bennebroecks Bier

Bennebroecks Bier is een bierbrouwerij uit Bennebroek (Nederland) die is opgericht in 2017. Deze brouwerij heeft 2 bieren in het assortiment.

Bennebroecks Speciaalbier
Blonde Hert speciaalbier van Bennebroecks
Het Edele Hert speciaalbier logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Bennebroecks Bier

Bennebroecks Bier heeft 2 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Bennebroecks Bier!
 • Bennebroecks Het Blonde Hert - Blond - 5,5%

  Het Blonde Hert was het eerste bier van Bennebroecks dat zij op de markt brachten. Dit speciaalbier is fris, sprankelend en blondgeel van kleur. In de afdronk komt de fruitige smaak en een lichte bitter naar boven en dat maakt hem tot een echte dorstlesser.

 • Bennebroecks Het Edele Hert - Gerstewijn - 7,5%

  Het Edele Hert is een amber kleurig bier. Het bier heeft door zijn lange rijpingstijd een kruidige en fluweelachtige smaak, met in de afdronk een  prettige bitter. ?Ingredienten: Palemout, cara red, carava special III, hop, kruiden en gist. 

  Achtergrond informatie

  Bennebroecks Bier is een bierbrouwerij uit Bennebroek (Noord-Holland). De brouwerij is in 2017 opgericht door Danny Captijn en Hans de Vries. De heren waren destijds flink aan het sporten waarna ze geregeld een lekker biertje hadden verdiend. 

  Op één van die dagen werd er onder het genot van een speciaalbier bedacht om zelf te gaan brouwen en uit dat initiatief is Bennebroecks Bier voortgekomen. Biersmaken worden bedacht, getest, bijgesteld, nogmaals getest en uiteindelijk aan een proefpanel voorgelegd door de heren. Na positieve beoordeling wordt een smaak in grotere hoeveelheden gebrouwen en in de markt gezet. Danny en Hans brouwen zelf bij De Noord-Hollandse Bierbrouwerij samen met de eigenaar van die brouwerij Kees Schouten.

  Lees ook

  - "Wij, de brouwers van Bennebroecks, brouwen ons bier met respect, passie en plezier voor het brouwambt." -

  Het bedenken en testen van de bieren gaat in hoeveelheden van maximaal 15 liter en gebeurt in de eigen brouwerij. De hoeveelheden voor de markt worden gebrouwen door de Noord Hollandse Bier Brouwerij in Uitgeest. Een brouwerij gespecialiseerd in het brouwen van bieren voor derden met hoge eisen voor hygiëne en kwaliteit.

  Lennart van Kralingen is verantwoordelijk voor de uitstraling van het biermerk, hij heeft het logo en de etiketten van de bieren ontworpen.

  Cookie instellingen