Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

De Zoetermeerse Brouwerij | Voormalig LVR Breweries

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

De Zoetermeerse Brouwerij

De Zoetermeerse Brouwerij is een bierbrouwerij uit Zoetermeer (Nederland) die is opgericht in 2016. Deze brouwerij heeft 1 bier in het assortiment.

ROEM Bier
Z.IPA | LVR Breweries
Z.IPA | LVR Breweries

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van De Zoetermeerse Brouwerij

De Zoetermeerse Brouwerij heeft 1 bier in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van De Zoetermeerse Brouwerij!
 • Z.IPA - India Pale Ale - 6,5%

  De Z.IPA van LVR Breweries is een IPA, met stevige citrustonen en een fris-bittere afdronk. Goed te combineren bij Vette vis, Gekruide gerechten en vleesgerechten. Met een alcoholpercentage van 6,5 % is dit bier goed doordrinkbaar.

  Achtergrond informatie

  De Zoetermeerse Brouwerij (DZB) is in 2016 opgericht door Loek Eerhart en Viresh Bachoe. De eerste jaren brouwden zij hun bieren onder de naam LVR Breweries als huurbrouwer bij Brouwerij Jovius in Nieuwegein. Toen die brouwerij er in 2021 mee stopte besloten de oprichters van De Zoetermeerse Brouwerij het productieproces in eigen hand te nemen en de naam te veranderen van LVR Breweries naar De Zoetermeerse Brouwerij. 

  LVR Breweries

  LVR Breweries is opgericht door twee vrienden uit Zoetermeer. Uit voorliefde voor bier zijn ze zelf bier gaan brouwen. Inmiddels is de tijd aangebroken dat zij de craft bieren met Nederland willen delen! Het eerste bier dat LVR Breweries op de markt heeft gezet heette Z.IPA. 

  Deze brouwerij komt uit Zoetermeer en brouwt bier sinds 2016. LVR Breweries is een huurbrouwerij die gebruik maakte van de faciliteiten van De Noord-Hollandse Bierbrouwerij in Uitgeest en later van de faciliteiten van Brouwerij Jovius. In 2021 besloten Loek en Viresh de productie zelf op te pakken en openden zij een eigen brouwhuis onder de naam De Zoetermeerse Brouwerij.

  Lees ook

  De Zoetermeerse Brouwerij

  Op de website van De Zoetermeerse Brouwerij is het volgende te lezen over de brouwerij: 

  De Zoetermeerse Brouwerij is gevestigd aan de Edisonstraat in Zoetermeer. De primaire brouwapparatuur is een BREWIKS 300 installatie, waarop tussen de 200 en 400 liter bier gebrouwen kan worden (netto op fles). Het vergistingsblok bestaat uit zes tanks van 500 liter, welke actief worden gekoeld, en zes tanks van 240 liter.

  De bieren kunnen worden afgevuld op MONO longnecks of Vichy fles, beide van 330 mL, door middel van de Dani-Filler model 2. Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om af te vullen op doliums van 20 liter.

  ROEM Bier

  De bieren van De Zoetermeerse Brouwerij zijn bekend onder de naam ROEM. Inmiddels hebben zij verschillende bieren onder deze vlag op de markt, waaronder een IPA, witbier en herfstbock.

  Cookie instellingen