De Koninck

De Koninck

De Koninck
Brouwerij Brouwerij De Koninck
Land België
Gebrouwen sinds 1913
Soort Pale Ale
Alcohol 5,2%
Gisting Bovengisting
Kleur Amber
Drink temperatuur 4-6 °Celsius
Stamwortgehalte 12.80
Website dekoninck.be
Meer De Koninck

De Koninck kopen

De Koninck is online te koop bij:

Smaak & beschrijving

Deze Antwerpse klassieker valt meteen op door zijn intense mahoniekleur met een imposante en robuuste schuimkraag. Het aroma is complex met een toets van toffee, kastanje en onmiskenbare karamel. Daarnaast is het bier in geur enigszins licht gerookt, wat mooi in balans gebracht wordt door een duidelijk aanwezige fruitigheid, voornamelijk banaan, en een kruidige hoptoets afkomstig van de gebruikte nobele hopsoorten. Dit alles is ook terug te vinden in de smaak, die als aangenaam zacht ervaren wordt, met een nattigheid op de tong. Deze Special Belge is relatief bitter, maar de bitterheid blijft niet hangen en mondt uit in een volle, romige nasmaak.

Dit is de smaak van ’t Stad. Van ruige dokken en volle terrasjes. Van bakfietsen en zomeravonden aan de Schelde. Antwerpen in een flesje.Zijn bolvormige glas heeft hem het koosnaampje bolleke opgeleverd. Op z’n Antwerps bestel je het als een bolleke Keuning. En omdat er in ’t Stad al eens ‘gezwansd’ mag worden, hebben ze nu met een knipoog Antwaarpse Pale Ale toegevoegd op het etiket.Naar een fris getapt bolleke hoef je in ’t Stad overigens nooit ver te zoeken. Dit Antwerpse icoon vind je in elk café en op elk terras.

Bolleke De Koninck


 

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

gve (gast) op 10-06-2013 om 10:37:32

dat Belgen lekker kunnen brouwen, 'ala', maar wat een sof is toch Palm, waarover men zegt te kunnen wedijveren met de Koninck. Goede pr heeft Palm maar wat een waterig bier. de Konick van de tap is en blijft ongeëvenaard

Reclame van Strongbow Gold

It's Cider Time
Strongbow is een cider en is gemaakt van appels. Dit cidermerk is eigendom van Heineken. In deze commercial worden appels op een creatieve manier ingezet.

Meer reclames van Strongbow Gold

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!