Ename Tripel

Ename Tripel
Brouwerij Bierbrouwerij Roman
Land België
Gebrouwen sinds 1990
Soort Tripel bier
Alcohol 8,5%
Gisting Bovengisting
Kleur Diep goudgeel
Drink temperatuur 10 graden Celsius °Celsius
Stamwortgehalte Onbekend
Website roman.be/...
Meer Ename

Ename Tripel kopen

Ename Tripel is online te koop bij:

Verpakkingen van Ename Tripel:

Prijzen van Ename Tripel Aanbiedingen van Ename Tripel

Smaak & beschrijving

Ename Tripel heeft een volle, zachtmoutige smaak die na de afdronk bitterig wordt. De droogfruitige aroma's doen aan ananas denken. Kruidige aroma's beperken zich tot een pittige, bijna peperige sensatie in de nasmaak.

In Ename, een deelgemeente van Oudenaarde, België, staan de ruïnes van de abdij van Ename. De geschiedenis van deze abdij gaat terug tot het Verdrag van Verdun in 843, toen de Schelde de grens werd tussen Vlaanderen en het Duitse keizerrijk.

In 1063 vestigden de Benedictijnenmonniken zich in de toenmalige burcht en bouwden ze het om tot een abdij. De eerste brouwactiviteiten dateren vanaf dan. Dit avontuur was van vrij korte duur, want tijdens de Franse Revolutie werd alles met de grond gelijk gemaakt.

Op de plek van de ruïne staat inmiddels een museum, waarvan Brouwerij Roman sinds 1990 zogenaamde lekensponsor is. Ter gelegenheid van een openluchtspektakel in de ruïnes in 1990, brouwde Brouwerij Roman voor het eerst een dubbel- en een tripelbier onder de naam ‘Ename’. Later, in 1997, kreeg dit duo er ook een blonde versie bij.

Sinds 2002 brengt Brouwerij Roman Ename Cuvée 974 op de markt, die van oktober tot februari het trio Ename Abdijbieren vervoegt. De naam verwijst naar de stichtingsdatum van de Oudenaardse deelgemeente Ename.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Stella Artois

Stella Artois in Sex and the City
In deze reclame van Stella Artois zie je Sarah Jessica Parker als Carrie Bradshaw. Carrie kiest nadat ze weer nat wordt door een bus voor Stella Artois. Met deze kleine verandering doe je namelijk veel goeds.

Meer reclames van Stella Artois

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!