Ename blond

Brouwerij Bierbrouwerij Roman
Land België
Gebrouwen sinds Onbekend
Soort Blond bier
Alcohol 6,5%
Gisting Bovengisting
Kleur Blond
Drink temperatuur 10 °Celsius
Stamwortgehalte Onbekend
Website roman.be/...
Meer Ename

Ename blond kopen

Ename blond is online te koop bij:

Verpakkingen van Ename blond:

Prijzen van Ename blond Aanbiedingen van Ename blond

Smaak & beschrijving

Het bier ruikt complex, zowel moutzoetig, fruitig en wat hoppig. Ook de smaak is fijn uitgebalanceerd met iets meer nadruk op hopbitter. Het mondgevoel is voor zo'n licht bier fors maar droog. Ook vallen de fruitige maar droge aroma's op.

In Ename, een deelgemeente van Oudenaarde, België, staan de ruïnes van de abdij van Ename. De geschiedenis van deze abdij gaat terug tot het Verdrag van Verdun in 843, toen de Schelde de grens werd tussen Vlaanderen en het Duitse keizerrijk.

In 1063 vestigden de Benedictijnenmonniken zich in de toenmalige burcht en bouwden ze het om tot een abdij. De eerste brouwactiviteiten dateren vanaf dan. Dit avontuur was van vrij korte duur, want tijdens de Franse Revolutie werd alles met de grond gelijk gemaakt.

Op de plek van de ruïne staat inmiddels een museum, waarvan Brouwerij Roman sinds 1990 zogenaamde lekensponsor is. Ter gelegenheid van een openluchtspektakel in de ruïnes in 1990, brouwde Brouwerij Roman voor het eerst een dubbel- en een tripelbier onder de naam ‘Ename’. Later, in 1997, kreeg dit duo er ook een blonde versie bij.

Sinds 2002 brengt Brouwerij Roman Ename Cuvée 974 op de markt, die van oktober tot februari het trio Ename Abdijbieren vervoegt. De naam verwijst naar de stichtingsdatum van de Oudenaardse deelgemeente Ename.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Grolsch herfstbok

Het is weer om te genieten
Grolsch komt met een nieuwe reclame, waar hun bokbier centraal staat. De commercial laat zien dat je ook van de herfst kunt genieten met Grolsch Herfstbok.

Meer reclames van Grolsch herfstbok

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!