Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Ename blond

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Ename blond

Ename blond is een Blond met 6,5% alcohol. Ename blond wordt gebrouwen door Bierbrouwerij Roman in Mater.

ename blond

Eigenschappen

Blond bier van Ename

Aanbiedingen en prijzen van Ename blond

Actueel zijn er geen Ename blond aanbiedingen. De prijs van een liter Ename blond is niet bekend.

Smaak & Omschrijving

Het bier ruikt complex, zowel moutzoetig, fruitig en wat hoppig. Ook de smaak is fijn uitgebalanceerd met iets meer nadruk op hopbitter. Het mondgevoel is voor zo'n licht bier fors maar droog. Ook vallen de fruitige maar droge aroma's op.

In Ename, een deelgemeente van Oudenaarde, België, staan de ruïnes van de abdij van Ename. De geschiedenis van deze abdij gaat terug tot het Verdrag van Verdun in 843, toen de Schelde de grens werd tussen Vlaanderen en het Duitse keizerrijk.

In 1063 vestigden de Benedictijnenmonniken zich in de toenmalige burcht en bouwden ze het om tot een abdij. De eerste brouwactiviteiten dateren vanaf dan. Dit avontuur was van vrij korte duur, want tijdens de Franse Revolutie werd alles met de grond gelijk gemaakt.

Op de plek van de ruïne staat inmiddels een museum, waarvan Brouwerij Roman sinds 1990 zogenaamde lekensponsor is. Ter gelegenheid van een openluchtspektakel in de ruïnes in 1990, brouwde Brouwerij Roman voor het eerst een dubbel- en een tripelbier onder de naam ‘Ename’. Later, in 1997, kreeg dit duo er ook een blonde versie bij.

Sinds 2002 brengt Brouwerij Roman Ename Cuvée 974 op de markt, die van oktober tot februari het trio Ename Abdijbieren vervoegt. De naam verwijst naar de stichtingsdatum van de Oudenaardse deelgemeente Ename.

Reviews

Nog geen reviews voor Ename blond.
Wat vind jij van dit bier?

Meer merken van Ename

  • Ename Dubbel - Dubbel - 6,5%

    Dit bier heeft een geur van karamel, gebrande mout, bittere chocolade, alcohol en gezoet fruit. In de smaak overheerst de karamel en het bitter van gebrande mout en hop.

  • Ename Tripel - Tripel - 8,5%

    Ename Tripel heeft een volle, zachtmoutige smaak die na de afdronk bitterig wordt. De droogfruitige aroma's doen aan ananas denken. Kruidige aroma's beperken zich tot een pittige, bijna peperige sensatie in de nasmaak.

Zie minder merken

Bekijk alle biermerken

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl