Ename Dubbel

ename dubbel
Brouwerij Bierbrouwerij Roman
Land België
Gebrouwen sinds 1990
Soort Dubbel bier
Alcohol 6,5%
Gisting Bovengisting
Kleur Donker roodbruin
Drink temperatuur 10 °Celsius
Stamwortgehalte Onbekend
Website roman.be/...
Meer Ename

Ename Dubbel kopen

Ename Dubbel is online te koop bij:

Verpakkingen van Ename Dubbel:

Prijzen van Ename Dubbel Aanbiedingen van Ename Dubbel

Smaak & beschrijving

Dit bier heeft een geur van karamel, gebrande mout, bittere chocolade, alcohol en gezoet fruit. In de smaak overheerst de karamel en het bitter van gebrande mout en hop.

In Ename, een deelgemeente van Oudenaarde, België, staan de ruïnes van de abdij van Ename. De geschiedenis van deze abdij gaat terug tot het Verdrag van Verdun in 843, toen de Schelde de grens werd tussen Vlaanderen en het Duitse keizerrijk.

In 1063 vestigden de Benedictijnenmonniken zich in de toenmalige burcht en bouwden ze het om tot een abdij. De eerste brouwactiviteiten dateren vanaf dan. Dit avontuur was van vrij korte duur, want tijdens de Franse Revolutie werd alles met de grond gelijk gemaakt.

Op de plek van de ruïne staat inmiddels een museum, waarvan Brouwerij Roman sinds 1990 zogenaamde lekensponsor is. Ter gelegenheid van een openluchtspektakel in de ruïnes in 1990, brouwde Brouwerij Roman voor het eerst een dubbel- en een tripelbier onder de naam ‘Ename’. Later, in 1997, kreeg dit duo er ook een blonde versie bij.

Sinds 2002 brengt Brouwerij Roman Ename Cuvée 974 op de markt, die van oktober tot februari het trio Ename Abdijbieren vervoegt. De naam verwijst naar de stichtingsdatum van de Oudenaardse deelgemeente Ename.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Bud light

Test van de Bud Light 3D
Bud Light heeft een tv commercial getest in een testlab. Helaas kwam de commercial niet door de test.

Meer reclames van Bud light

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!