Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Singelbier | blond bier | brouwerij Leidsch bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Singelbier

Singelbier is een Blond met 6,0% alcohol. Singelbier wordt gebrouwen door Leidsch Bier in Leiden.

Singelbier
Singelbier

Eigenschappen

Singelbier is een blond bier gebrouwen door Leidsch Bier. Dit blonde bier bevat 6% alcohol en is te drinken bij een temperatuur rond de 6 graden.

Smaak & Omschrijving

Singelbier is een fruitig, donkerblond bier. Het heeft een aroma en smaak van verschillende mout- en hopsoorten. Mout: pils, tarwe, munich, cara. Hop: Hallertau (bitterhop), Saaz (aromahop), Citra (dryhop).

In de 17e eeuw vormden de Leidse Singels samen met stadswallen en poorten de verdedingslinie rondom de stad. Van die verdedigingswerken is, op de Morspoort en Zijlpoort na, niet zoveel meer over. Maar de Singels, een waterweg van ruim 6 kilometer rondom de binnenstad, bestaan nog steeds!

Normaal gesproken ben je je niet zo bewust van dit (in Europa unieke) stukje historische infrastructuur. Behalve natuurlijk tijdens de jaarlijkse Singelloop, waarbij sinds 1976(!) de sportieve Leidenaar zich afbeult tijdens een rondje hardlopen om de stad.

In 2018/2019 gaan we ook de voltooiing meemaken van het Singelpark: een schitterende, groene wandelzone langs de Singels!

Als oudste bierbrouwerij in Leiden zijn we verknocht aan de historie van onze stad. En om de Leidse Singels én het Singelpark eens extra in het zonnetje te zetten hebben we vanaf dit jaar een zonnig, fris, donkerblond bier gebrouwen, genaamd SingelBier.

Het SingelBier zal vanaf begin mei onder meer verkrijgbaar zijn bij verschillende horecazaken langs de Singels, en natuurlijk bij de Leidse slijterijen!

Voor meer informatie kijk op de site van het Singelpark.

Reviews

Nog geen reviews voor Singelbier. Schrijf als eerste een review over dit bier.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties