Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

American Barley Wine | Brouwerij ’t IJ

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Biertje geproefd: American Barley Wine Brouwerij ’t IJ

1 mei 2017 door Speciaalbiertjesblog 

In deze blog beschrijft Amanda van de speciaalbiertjesblog een bier dat zij heeft geproefd. Het speciaalbier American Barley Wine van Brouwerij 't IJ. Het is een donkerbruine gerstewijn met een kleine schuimkraag. 

Biertje geproefd: American Barley Wine Brouwerij ’t IJ

American Barley Wine is een bier van Brouwerij 't IJ. Deze American Barley Wine heeft in totaal maar liefst 6 maanden gerijpt en zit vol donkere mout die na een half jaar rijpen met volle kracht naar voren komt. 

Zicht & Geur

De American Barley Wine [8,6%] is een donkerbruin bier met een kleine schuimkraag. In de geur ruikt ze als eerste de gebrandheid van koffie, daarnaast komt er ook karamel naar voren. Dit belooft veel goeds!

Smaak

Brouwerij

Deze American Barley Wine heeft duidelijk twee karaktereigenschappen gekregen.
Aan de ene kant is er de wat droge gebrandheid van de koffie. Aan de andere kant zorgen de gebruikte hopsoorten ervoor dat het bier ook een fruitig en bitter karakter heeft gekregen.

Lees ook

Deze twee karaktereigenschappen zijn samen mooi in balans en niet té aanwezig. Het zorgt ervoor dat het bier soepel blijft en hij op is voor je het door hebt.
Qua mondgevoel is het bier vol in smaak, zelfs licht romig en rond. Heerlijk! In de nasmaak is het bier wat droog en kruidig, en ik proef laurier/drop.

Alle smaaksensaties (en dat zijn er best wat, droog, bitter, fruitig, kruidig en gebrandheid) zijn goed in balans en dat maakt het een mooi bier. Daarnaast is het geen standaard barley wine geworden, dit door de gebruikte hopmix die het bier een twist geeft.