Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Blog | Bierwinkels in Rotterdam

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierwinkels in Rotterdam

26 augustus 2017 door Tina Rogers

Als gevolg van de bierrevolutie zijn er inmiddels een handjevol mooie bierwinkels in Rotterdam te vinden. Allemaal van uitstekende kwaliteit met interessante bierassortimenten, maar mogelijk nog niet allemaal bij het brede publiek bekend. In deze blog beschrijft Tina Rogers daarom 6 van haar favorieten. 

Bierwinkels in Rotterdam

1. Bier & zO

Bier& zO op de Hoogstraat is mijn topfavoriet en niet alleen omdat ik er in de buurt woon (hoewel dat al een uitstekende reden is!). Het is de retailoutlet van groothandel Bier & Co en heeft een grote selectie van Nederlandse, Belgische, Duitse, Engelse en Amerikaanse bieren. Vaak zijn er ook speciale of gelimiteerde edities te vinden, bijvoorbeeld Brewdog Abstrakt, Brewdog F and Mikkeller & Spontanbasil, die ik elders in Rotterdam nog niet heb gevonden. Uiteraard hebben ze ook alle Rotterdamse biertjes in het schap. Voor de whiskyliefhebbers is er ook genoeg te vinden. Mocht je niet kunnen kiezen, kunnen Ben, Linda en Justin je uitstekend helpen. Gegarandeerd dat je niet met lege handen de winkel uitloopt!
Adres: Hoogstraat 54A

Bierwinkel Bier enzo

2. World of Drinks

De World of Drinks winkel bevindt zich in de Markthal, waar de hele eerste verdieping gewijd is aan speciaalbier. Je vindt hier voornamelijk Nederlands en Belgische bieren en een kleine selectie internationale, zoals Amerikaanse, Duitse, Spaanse (La Pirata), Estlandse (Pohjala) en ook Scandinavische bieren, zoals Mikkeller. Bij het organiseren van een bierproeverij zorg ik dat altijd hier even langs ga, want soms bieden ze iets scherpere prijzen. Op dezelfde verdieping hebben ze ook een bar waar ze regelmatig leuke proeverijen organiseren. Maar je kan hier ook gewoon een biertje komen drinken als je moe bent van al het winkelen.
Adres: Grotemarkt 190 (Markthal)

World of Drinks

3. Plan B

Plan B heeft een mooie selectie gericht op voornamelijk Scandinavische en Engelse bieren. Op een paar planken achterin de winkel zijn ook mooie Belgische brouwsels te vinden. Ik kom hier graag, want ik ontdek hier altijd voor mij nieuwe namen. Door de bijzondere bierselectie zijn de biertjes over het algemeen iets prijziger, maar ik ga bijna nooit naar huis zonder iets mee te nemen. De laatste keer dat ik er was om een foto voor de blog te nemen, ging ik onverwachts naar huis met vijf nieuwe zure bieren. Kom in ieder geval hier niet binnen met het verzoek om ‘gewone’ pilsjes, want dan word je echt weggekeken!
Adres: s-Gravendijkwal 135

Plan B

4. Hop-In

Hop-In is de nieuweling in het rijtje! Ze zijn recent geopend op een prachtige tijdelijke locatie in
Delfshaven. Je kan hier alleen terecht voor Nederlandse bieren, met name barrel-aged en vintage stijlen. Daarnaast hebben ze een aantal limited edition flessen. Ik heb even kort met de eigenaar gesproken en het ontbreekt zeker niet aan expertise en enthousiasme. Ik hoop dan ook dat de pop-up winkel straks een mooi permanent adres vindt.
Adres: Aelbrechtskolk 23

Hop in Bierwinkel

5. Mad About Malt

Dit is de eerste winkel van Mad About Malt, geopend in 2016 in Rotterdam. Recent is er een tweede winkel geopend in Utrecht. In tegenstelling tot de andere bierwinkels in dit lijstje, is hun motto ‘less is more’. Van elk bier dat ze verkopen hebben ze één fles op de plank, de rest staat in de koelkast. Het ziet er mooi uit en voorkomt dat je het overzicht kwijt raakt. Je kan ook gewoon een biertje proeven, terwijl je het assortiment bekijkt. De bierselectie verandert regelmatig. Op de dag dat ik er was zag ik mooie bieren uit hele diverse landen, zoals Rusland, Bulgarije, Denemarken, Schotland, VS en een paar Nederlandse die ik nog niet kende (bijvoorbeeld uit Amersfoort!). Uiteraard is het Amersfoortse biertje mee naar huis gegaan. De winkel bevindt zich in Rotterdam Noord, in de mooie Hofbogen, een paar honderd meter van Eurotrash United.
Adres: Voorburgstraat 209

Bierwinkel Mad about malt

6. Kaapse Brouwers

De bottleshop van de Kaapse Brouwers zit naast de bar in de Fenix Food Factory. Het ziet er wat klein uit, maar het staat bomvol bijzondere bieren, uit bijvoorbeeld Noorwegen, Zweden, Denemarken, Nieuw Zeeland, Estland, Spanje en natuurlijk Nederland. De prijzen variëren van €2,50 to €20 per fles, afhankelijk van bierstijl, land en het formaat. De bieren zijn op type gesorteerd, zodat je makkelijk kunt zoeken. Als je dorst krijgt van al die bieren die er staan, loop je gewoon naar de bar ernaast, waar ze dertig bieren op tap hebben!
Adres: Veerlaan 19-D

Bierwinkel Kaapse

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties