Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Caution Kiwi Crossing! geproefd | speciaalbier proeven

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Caution Kiwi Crossing! geproefd

16 november 2016 door Zita Eijzenbach

In deze blog beschrijft Zita Eijzenbach een speciaalbier van Het Uiltje.  Ze heeft Caution Kiwi Crossing! geproefd en beschrijft wat ze er van vond.

Caution Kiwi Crossing! van Het Uiltje

Biertje geproefd - Caution KIWI Crossing! - Het Uiltje - Strong American Ale - 9,1%

Geur van het bier

Caution Kiwi Crossing! van Brouwerij het UiltjeDuidelijke geur van gebrande mouten en gerst, maar er komen ook friszure geuren van citrusvruchten.

Kleur

Dik ‘milkshake-achtig- crèmekleurig schuim op een helder amberkleurig bier.

Smaak van het speciaalbier

Een tropische fruitmand die in je mond uit elkaar knalt: zoete passievruchten en sinaasappel, maar ook frisse ananas en bittere grapefruit. De afdronk is goed bitter; ik kan gerust zeggen, heel goed bitter. Een vol bier met zoveel smaak (en alcohol) dat je er best wel even bij mag gaan zitten. Geen bier waar je de hele avond op kan doordrinken!

Lees ook

Tip: Haal ‘m voor het drinken uit de koelkast; de Kiwi is het beste bij ongeveer 10 graden.

Brouwerij Het Uiltje

Brouwerij het Uiltje van Robbert Uyleman (1985) bestaat sinds 2012, maar heeft nu al een lange lijst met bieren op de naam staan. De Haarlemmer lijkt niet stil te kunnen zitten: naast samenwerkingen met Kompaan (Den Haag), kwam er in 2015 een proeflokaal, wordt de eigen brouwerij in 2016 geopend en lijkt hij de meest spannende bieren uit zijn mouw te schudden. Ook leuk: op vrijdagen is er wekelijks een bring your own meat-barbecue bij Het Uiltje.

Bieren

Het begon allemaal met vrij herkenbare namen zoals de Velduil (session ipa, 4,5%), de Schreeuwuil (dubbel IPA, 9%) en de Ransuil (imperial stout, 10,5%), maar al snel gingen de heren over op meer originele namen. Fuck! De kerstboom staat in de fik (Imperial Stout, 10%), FF lekker met je bek in het zonnetje (session pale ale, 3,4%), Pepperspray Porter (porter, 8,4%) en Joost mag het weten (Imperial IPA, 11%) zijn bovendien ook nog eens voorzien van een bijzonder mooi kunstig etiket.

Deze recensie is mede mogelijk gemaakt door Bert’s Bierhuis Biltstraat (Utrecht).