Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Chateau Neubourg geproefd

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Chateau Neubourg geproefd

15 november 2016 door Zita Eijzenbach

Chateau Neubourg geproefd van Gulpener.  Het is een pilsener van 5,5% en lees in deze blog wat ik van het bier vond!

Chateau Neubourg geproefd

Het is een helder goudgeel bier met de vertrouwde geur van een doorsnee pilsener van zachte mout en hop.

Smaak

Chateau Neubourg van Gulpener is een fris zachte pilsener, maar wel met een speciaal tintje. Behoorlijk kruidig, zowel zoet als licht zuur en met een zachte bittertje. De smaak blijft goed in de mond hangen en de Chateau Neubourg is dus helemaal niet zomaar een pilsener! Een goed idee om hier eens een krat van mee te nemen voor de derde helft of gewoon als goede dorstlesser.

(Tip van de brouwer: Ook lekker bij een salade!)

Brouwerij 

Gulpener Brouwerij

Gulpener is een familiebedrijf dat sinds 1825 bier brouwt in Gulpen, Zuid Limburg. Voor de eerste brouwsels werd het water uit de rivier Gulp gebruikt. De meeste producten worden uit de streek gehaald, maar de brouwerij heeft ook eigen hopvelden. De afgelopen jaren won de brouwerij meerdere prijzen en werd de Chataau Neubourg op de Dutch Beer Challange van 2015 uitgeroepen tot de ‘beste pilsener van Nederland’.

Lees ook

Bieren

Chateau Neubourg of kortweg ‘Neubourg’ zit in een unieke blauwe fles en dankt de naam aan Kasteel Neubourg dat op een kilometer afstand ligt. Gulpener heeft inmiddels zestien verschillende bieren: pilseners, biologische bieren (de ‘Ur-‘ serie), speciaalbieren (waaronder seizoensbieren) en de kloosterbieren Gerardus blond en dubbel. 

Bekijk alle bieren van Gulpener