Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

De 10 beste Europese Proeflokalen | Speciaalbier | Blog

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

De 10 beste Europese proeflokalen

25 september 2018 door Redactie Biernet

The Guardian heeft onderzoek gedaan naar de beste Europese proeflokalen. In deze blog kom je te weten welke proeflokalen je echt eens zou moeten bezoeken voor lekker speciaalbier en een goede vibe!

Bier

De 10 beste Europese proeflokalen

Een Engelse krant (The Guardian) heeft onderzoek gedaan naar de beste Europese proeflokalen. In deze blog kom je te weten waar de meest lekkere bieren worden gebrouwen in Europa, oftewel je volgende 'hoppiness' bestemming!

Brouwerij Oproer in Utrecht

Brouwerij Oproer Brouwerij Oproer's huisstijl is heel punk-gebaseerd, maar tegelijkertijd zijn zij toch ook heel kind-vriendelijk. In deze brouwerij is het mogelijk om van eten en drinken te genieten.

Zij hebben voor ieder wat in huis, namelijk een heel vegetarisch menu naast hun uitgebreide biermenu voor de liefhebbers. Verder is het ook mogelijk om met je vrienden verschillende bordspellen te spelen of om even een terrasje te pakken. 

Vinohradský pivovar in Praag

Vinohradský is een brouwerij en bar die een variatie van verschillende heerlijke bieren produceert. Dit zijn IPA's, Pilsners en voor een halve liter Amber bier ben je ongeveer €1,50 kwijt!

Daarnaast bieden zij ook een grote selectie aan snacks, gerechten en dagelijkse specialiteiten aan. Een voorbeeld van de gerechten die zij serveren is varkenshaas in donkere biersaus met rode kool en aardappel dumplings. Dat klinkt toch heerlijk naast een lekker biertje. 

Vinohradsky pivovar in Praag

Bräustüberl Tegernsee, Beieren (Duitsland)

Braustüberl Tegernsee Bräustüberl Tegernsee heeft één van de mooiste interieurs. Deze brouwerij bevindt zich vlakbij een door een gletsjer gecreëerd Alpen meertje. De brouwerij is onderdeel van een klooster in Tegernsee. 

Bräustüberl Tegernsee serveert hun eigen Helles, wat een mooi gouden bier is Wiessbier, een lekker verfrissende Weizen en hun Dunkel, wat een meer donkere en moutige smaak heeft. Houd je niet van alcohol? Deze brouwerij serveert ook een van de beste alcoholarme bieren. 

Brouwerij de Halve Maan in Brugge

Brouwerij De Halve Maan Brouwerij de Halve Maan in Brugge is de laatste brouwerij nog gelegen binnen de middeleeuwse muren van de stad Brugge. De Halve Maan verzorgt rondleidingen door de brouwerij.

Hier kan je het mooie/unieke interieur van de brouwerij bekijken, wat op het einde dan wordt beëindigt met een overheerlijke glas Brugse Zot in het proeflokaal/restaurant van de brouwerij. 

Wist je dat Brouwerij de Halve Maan een bierleiding heeft aangelegd van de brouwerij naar de bottelarij om verkeer in de binnenstad te verminderen en om de productie op peil te houden.

Pravda Beer Theatre, Lviv in Oekraïne 

Lviv, gelegen in Oekraïne is het middelpunt van nationalisme in Oekraïne. Dit is duidelijk merkbaar bij Pravda Beer Theatre, waar je een brede selectie aan renaissance-geïnspireerde bieren kan proeven.

Een mooi voorbeeld hiervan is de Tripel Putin Huilo 8%, vertaald ''Putin is een sukkel''. Verder is de selectie aan bieren niet alleen lekker, maar ook heel goedkoop. Voor ongeveer €1,40 is het mogelijk om een heerlijk speciaalbier te drinken of mee te nemen. 

Pravda Beer Theatre

Wiper and True in Bristol Wiper and True

Lees ook

style="width: 200px; height: 200px;" title="Wiper and True" />

Wiper and True heeft een eigen speciaalbier dat wordt geserveerd recht uit de tank. Het is onder andere mogelijk om precies naast de tanks te zitten en bier uit de tanks te drinken.

Wiper and True staat bekend als een mooie plek om samen te komen in de wijk St Werburghs. De locatie heeft een hele fijne vibe waar je een lekker biertje in een goede sfeer kunt nuttigen. 

Bollington Brewery in Cheshire

Bollington Brewery Bollington Brewery serveert een lekker mild bier, een stout, en een lekkere 'after-diner ale'. Bollington Brewery heeft ook 3 kroegen aan de rand van the Peak District in Bollington, het is dus mogelijk om het mooie platteland van Cheshire te bekijken terwijl je onderweg bent naar je volgende bierbestemming.

De brouwerij verzorgt voor 30 pond ook rondleidingen inclusief samples, twee flesjes om mee te nemen en een 2-gangen menu bij de Vale pub te krijgen. Dat is toch een koopje.

Garage Beer Co in Barcelona

Op een steenworp van Las Ramblas vind je Garage Beer Co in Barcelona. Deze plek is een echte craft-beer haven. Zij bieden een grote variatie aan bieren aan en de muren zijn gedecoreerd met verschillende, grote en coole illustraties van lokale artiesten, wat de sfeer nog meer oplicht.

Verder hebben zij ook heerlijke pulled pork tapas die goed samengaan met hun zelf gebrouwen bier.

Garagebeer Barcelona

Campervan Brewery Tap Room in Edinburgh

Campervan Brewery is een enorm magazijn in Leith en dé plek voor speciaalbier in Edinburgh. Het meubilair bestaat uit schraagtafels en houten kratten met kussens als stoelen.

De uitstraling zorgt ervoor dat niks je afleidt van het heerlijke bier dat zij aanbieden. Zij bieden een lekker assortiment van bieren aan, met ''Leith Juice'' als één van hun meest bekende bieren. In het proeflokaal mag je zelfs takeaway bestellen dat je mag laten bezorgen bij de Campervan Brewery Tap Room.

Campervan Brewery in Edinburgh

Southey Brewing Co in London

Southey Brewing Co Southey Brewing Co staat bekend om hun speciale bieren die van het fust of vat worden geserveerd. Southey Brewing Co heeft een proeflokaal waar zij een verfrissende pale ale 3,8% vers serveren.

De locatie is niet precies om de hoek in Londen en het decor is niet per sé high-end, maar het is wel mogelijk om hier wat heerlijk bier van het fust of vat te nuttigen en eventueel een leuke conversatie te houden met de brouwer.

Leuk blog over bier? Deel hem nu!

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl