Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Goose Island introductie in Nederland

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Goose Island introductie in Nederland

27 oktober 2017 door Redactie Biernet

Goose Island werd op een spectaculaire wijze gepresenteerd in restaurant Bolenius in Amsterdam. De bieren werden gecombineerd met prachtige gerechten tijdens een heuse bierlunch.

Goose Island Lunch bij Bolenius

Goose Island

Goose Island logoDe brouwerij in Chicago is opgericht in 1988 door John Hall. Het begon als een eenvoudige brewpub in het Lincoln Park in Chicago en groeide uit tot een van de voorlopers van de Craft Beer Revolutie. Als je een kijkje neemt op de pagina met 'Beste Bieren' volgens de bierbeoordelings app Untappd, zie je dat Goose Island met verschillende bieren (o.a. varianten van de Bourbon County Stout) bovenaan staat. 

Ook staat Goose Island bekend als voorloper op het gebied van het rijpen van bier op houten vaten. Van deze kennis werd afgelopen jaar bijvoorbeeld gebruik gemaakt door Hertog Jan.

Zij lieten hun Grand Prestige rijpen op vier verschillende vaten en dit leidde tot de Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt serie. Deze bieren werden zeer goed ontvangen en één van deze bieren werd zelfs verkozen tot 'Beste Craft Beer ter Wereld 2017'.

Houten vaten bij Goose Island

Bier-spijs combinaties

Chef Luc Kusters van Bolenius Restaurant op de Amsterdamse Zuidas had voor verschillende Goose Island bieren een passend gerecht bedacht. Deze gerechten complementeerden de bieren en de bieren haalden op hun beurt weer het beste in de gerechten naar boven. Het was een absoluut feest voor de zintuigen.

Het menu bestond uit de Goose Island bieren: Sofie, Matilda, Goose IPA, Bourbon County Stout en Halia. Ook werd het Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt collaboratie bier geserveerd. De bieren werden gecombineerd met de volgende gerechten samengesteld door Luc Kusters en zijn team.

Goose Island menu bij Bolenius

Beschikbaarheid Goose Island bieren

Op dit moment zijn de Goose Island bieren beschikbaar bij webshop Hopt en een aantal gespecialiseerde bierwinkels. Het is dus de bedoeling dat deze bieren in de nabije toekomst op meer plekken te koop zullen zijn. Na deze fantastische bierlunch hebben wij er vertrouwen in dat dit Amerikaanse biermerk hoge ogen gaat gooien op de Nederlandse markt!

Goose Island bierlunch

Lees ook

Bourbon County Stout en Halia van Goose Island

Goose Island moestuintje, sukade en peche melba