Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

010 Craftbox | Rotterdamse bierbrouwerijen Bierpakket

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

010 Craftbox: speciaalbier met borrelhapjes uit Rotterdam

08 december 2020 om 17:03

Rotterdamse bierbrouwerijen gaan opnieuw samenwerken om bierliefhebbers te laten genieten van Rotterdamse speciaalbieren door middel van een Craftbox. 

010 Craftbox | Bierbrouwerijen uit Rotterdam
Brouwerij Noordt van buiten gezien
Brouwerij Noordt logo

Rotterdamse brouwers lanceren lokale bierboxen

Na het succes van de Rotterdamse Beer Survival Kit tijdens de eerste lockdown bundelen de vier meest toonaangevende Rotterdamse brouwerijen opnieuw hun kracht. Brouwerij Noordt, Kaapse Brouwers, Vet & Lazy en ROTT. Brouwers lanceerden begin december in samenwerking met LocalCraftBeer de 010 Craftbox. In deze echte Rotterdamse containerbox zitten de beste wisselende speciaalbieren van deze brouwers (zowel klassiekers als specials) en verschillende lokale borrelproducten. 

010 Craftbox

De 010 Craftbox is een idee van Joris Zwamborn, bierliefhebber en initiatiefnemer van LocalCraftBeer. Hij wilde de mensen thuis graag laten genieten van al het lekkers dat Rotterdam te bieden heeft. Joris: "Met de 010 Craftbox wordt de consument meegenomen op een reis door de wereld van Rotterdamse bieren, smaken en biertypes en dat aangevuld met heerlijke, lokale specialiteiten. Zoals kaas van de Rotterdamsche Oude, chocolade van De Bonte Koe en nootjes van Sancho Nuts. Bovendien krijgen de brouwerijen op deze manier ook extra steun in deze moeilijke tijd." 

Lees ook

010 Craftbox Rotterdam De 010 Craftbox is sinds begin december verkrijgbaar en komt in drie varianten: Classic (8 bieren), XL Editie (12 bieren) en XMas Editie (8 bieren en diverse borrelproducten). De box wordt online verkocht, maar ook via de betere slijterijen en bierwinkels in Rotterdam en de regio. Joris legt uit waarom: "Door de boxen ook via de lokale middenstand te verkopen, supporten we ook hen en ontstaat een win-win situatie."

Vooruitblik 2021

De samenwerking bevalt zo goed dat Joris en de brouwers alvast vooruitkijken naar 2021. Ook dan zullen met regelmaat nieuwe boxen worden samengesteld. En er wordt zelfs al gesproken over een bier dat in gezamenlijkheid speciaal voor de box wordt gebrouwen. Meer daarover in het nieuwe jaar.