Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

AB InBev verkoopt meer bier door WK

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

AB InBev verkoopt meer bier door WK

31 juli 2014 om 15:11

Bierbrouwer AB Inbev heeft flink geprofiteerd van het WK voetbal in Brazilië. De megabrouwer verkocht tussen april en juni een procent meer bier dan vorig jaar.

AB InBev verkoopt meer bier door WK

Meer bier gedronken in Brazilië door WK

De hogere verkoopcijfers van AB InBev waren vooral te danken aan het WK voetbal. De bierverkoop in Brazilië ging ruim 7 procent omhoog. Volgens het concern werd er tijdens het WK in het organiserende land 1,4 miljoen hectoliter extra bier verkocht, waardoor er in totaal ruim 20 miljoen hectoliter doorheen ging. Ook in China werd een kleine vijf procent meer bier geleverd.

''Het WK bood ons een uitstekende gelegenheid om niet enkel in Brazilië maar ook op heel wat van onze markten wereldwijd merkwaarde te ontwikkelen", aldus 's werelds grootste brouwer.

Lees ook

Duitsland, België en Verenigd Koninkrijk drinkt ook meer bier

Ab InBev verkocht naar eigen zeggen ook meer bier in Duitsland (plus 3,2 procent), België (plus 9,3 procent) en het Verenigd Koninkrijk (plus 13,5 procent) als gevolg van het voetbaltoernooi. In de rest van Europa en in Noord-Amerika verliep de bierverkoop echter minder voortvarend en leverde de brouwer van merken zoals Jupiler, Hertog Jan en Hoegaarden respectievelijk vijf en drie procent in.

Fikse omzet- en winststijging

De verkoop van bier is in totaal met een procent gestegen, naar 119 miljoen miljoen hectoliter. Omdat AB Inbev bovendien meer geld kreeg voor het verkochte bier, steeg de omzet nog sterker. De opbrengsten zijn hierdoor met 5 procent gestegen, naar 12,2 miljard euro.

Ook was er sprake van een fikse winststijging ten opzichte van het jaar ervoor: de genormaliseerde winst was 2,6 miljard dollar, dit was 74 procent meer in vergelijking met het tweede kwartaal van 2013.

Cookie instellingen