Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Ambachtelijke brouwerijen gaan uitbreiden

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Ambachtelijke brouwerijen gaan uitbreiden

28 mei 2013 om 16:03

Behalve dat het aantal kleine brouwerijen stijgt, worden bestaande kleine brouwerijen ook groter. Enkele Amsterdamse brouwerijen hebben aangegeven dat zij hun productie gaan uitbreiden.

Ambachtelijke brouwerijen breiden uit
Brouwerij De Prael
Brouwerij De Prael

Niet alleen stijgt het aantal kleine brouwerijen in Nederland, bestaande kleinere brouwerijen zijn aan het uitbreiden! Weer een teken dat het goed gaat met de Nederlandse biercultuur. Vooral kleinschalige ambachtelijke brouwers voegen zich naast bekende grote spelers zoals Heineken en Grolsch.

Lees ook

Uitbreiding Amsterdamse brouwerijen

Amsterdamse bierbrouwerijen gaan beter dan ooit. Nadat brouwerij ’t IJ in februari een nieuwe locatie opende, kondigde brouwerij De Zeven Deugden afgelopen april aan dat ze zo'n 200.000 euro nodig  hebben om een nieuwe installatie te kopen. Hiermee is het mogelijk om duizend tot tweeduizend liter bier op een dag te brouwen. Ook brouwerij De Prael wil uitbreiden om aan de toenemende vraag vanuit de markt te kunnen voldoen. De Prael wil in 2013 zo'n 50.000 liter bier brouwen. Dit is vijf keer zoveel als vorig jaar. “Steeds meer mensen en toeristen weten dat er nog zoveel meer is dan een gewone pint en willen ook eens iets anders”, aldus Fer Kok, medeoprichter van De Prael. "Bovendien willen toeristen altijd iets dat van hier komt”, vult Haakma van De Zeven Deugden aan. "Mensen stappen steeds meer af van massaconsumptiegoederen en geven de voorkeur aan lokaal, ambachtelijk eten en drinken."

Dag van het Amsterdamse Bier

In de Week van het Nederlandse bier hebben de brouwerijen De Prael en 't IJ de handen ineen geslagen. Gezamenlijk brouwden zij een nieuw bier dat aanstaande donderdag wordt gepresenteerd op de Dag van het Amsterdamse Bier. Het krijgt de naam 'Amsterdamsch Bruin’. Het is een mooi bruin bier met een bittere citrussmaak. Het Amsterdamse bier heeft een alcoholpercentage van 4,7 procent en is gebrouwen in de ketels van Brouwerij de Prael. De gist in het bier is van brouwerij ’t IJ.

Cookie instellingen