Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Amstel winnaar Beste Bockbier Competitie

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Amstel Bock winnaar Beste Bockbier Competitie

27 oktober 2014 om 11:28

Amstel Bock heeft op het 37e PINT Bokbierfestival in de Beurs van Berlage in Amsterdam de titel Beste Bockbier van Nederland in de wacht gesleept. 

Beste Bockbier Competitie
Bavaria bok logo
Amstel Bock logo

Goud voor Amstel, Christoffel en Duits & Lauret

Amstel Bock heeft op het 37e PINT Bokbierfestival in de Beurs van Berlage in Amsterdam de titel Beste Bockbier van Nederland in de wacht gesleept. Amstel haalde goud in de categorie Bockbier. Goud was er ook voor Christoffel met de Christoffel Bok in de categorie Dubbelbock en voor Duits & Lauret in de klasse Speciaalbock.

De Beste Bockbier Competitie

De Beste Bockbier Competitie van Nederland is een professionele wedstrijd en is onderdeel van het PINT Bokbierfestival. Bierkeurmeesters, bierexperts en biersommeliers uit binnen- en -buitenland proeven de bieren in vier verschillende rondes. Onder leiding van de internationale bierautoriteit Derek Walsh hebben 22 bierexperts zich gebogen over 87 inzendingen. "De biercultuur in Nederland bloeit als nooit tevoren. Het aantal brouwerijen groeit hard. Dat betekent dat we voor deze verkiezing steeds meer en ook steeds interessantere bieren keuren”, aldus Derek Walsh

Verschillende sub-klassen bockbier

Een dag lang is er gekeurd in zeven verschillende sub-klassen. De categorie Bockbier kun je zien als de standaard klasse. In deze categorie vallen de gangbare bockbieren met een alcoholpercentage tussen de 6 en 7,5. De zwaardere bockbieren, de zogenaamde dubbelbocken bevatten een alcoholpercentage tussen de 7,6 en 8,5. De zwaarste (IJsbock- en Tripelbockbieren bevatten een alcoholpercentage tussen de 8,6 en 11,0.

Speciaalbock is een categorie waarin bijzondere bockbieren met bijvoorbeeld rooksmaak, houtrijping, honing, vruchtenextracten en kruiden voorkomen. Deze categorie laat zien wat er op dit moment gebeurt in ons land.

Lees ook

Er worden veel interessante bieren gebrouwen. Niet voor niks winnen Nederlandse brouwerijen steeds vaker prestigieuze internationale prijzen. Kwalitatief goede bieren zijn essentieel voor een gezonde groei en bloei van de biercultuur in ons land. Met de Beste Bockbier Competitie van Nederland denken wij daar een positieve bijdrage aan te leveren”, aldus Walsh.

PINT Bockbierfestival

De verkiezing Beste Bokbier van Nederland is een onderdeel van het PINT Bokbierfestival. Tientallen brouwers presenteerden op de Amsterdamse beursvloer hun bockbier, het meest gedronken speciaalbier van ons land. Het bockbierfestival, het grootste en meest bekende bockbierfestijn in Nederland, trekt jaarlijks vele duizenden bockbierliefhebbers

Uitslag Beste Bockbier van Nederland

Categorie Bockbier (49 deelnemers)
1) Amstel - Amstel Bock
2) Het Brouwcafé - Schevenings bokbier
3) Bavaria - Bavaria Bok

Categorie Dubbelbok-IJsbock-Tripelbock (20 deelnemers)
1) Christoffel - Christoffel Bok
2) Jopen Bier - Johannieter
3) Pelgrim - Pelgrim Dubbelbock

Categorie Speciaalbock (18 deelnemers)
1) Duits Lauret - Houtgerijpte Rook Dubbelbock
2) Oudaen - Herfstbock
3) Hommeles - Bokkepruik

Cookie instellingen