Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bavaria komt met glutenvrij bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bavaria komt met glutenvrij bier

11 november 2016 om 11:35

Bavaria is de eerste grote Nederlandse brouwerij die gluten vrij bier op de markt heeft gezet.

Goed nieuws voor de mensen die geen gluten mogen of willen!

Bavaria komt met glutenvrij bier
Bavaria logo
Bavaria brouwerij

Bavaria heeft een glutenvrij bier gebrouwen met 5% alcohol: Bavaria Premium Pilsener Glutenvrij. Dat is goed nieuws voor mensen met een glutenvrij dieet en voor mensen met coeliakie. Coeliakie is een chronische glutenintolerantie waardoor je geen producten met gluten mag eten of drinken. Eindelijk kunnen die mensen ook zorgeloos van een Nederlands biertje genieten.

Glutenvrij

Mensen met coeliakie mogen natuurlijk geen gluten, omdat dit hun gezondheid in gevaar brengt. Maar de kans is groot dat je iemand kent die een glutenvrij dieet volgt, wat sinds 2006 een beetje een hype geworden is. Zeker in de Verenigde Staten zijn er veel mensen die een glutenvrij dieet volgen. Slimme zet van Bavaria om hierop in te spelen en als eerste grote Nederlandse brouwerij glutenvrije bier te brouwen.  Glutenvrij dieet

Dat het bier echt glutenvrij is zeker. De Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV). Bavaria heeft een geldig certificaat voor de productie van glutenvrij bier en Bavaria Premium Pilsener Glutenvrij heeft dan ook recht op het gebruik van het officiële glutenvrij-logo van de NCV. De innovatie-experts hebben ervoor gezorgd dat de gluten afkomstig van gerstemout in het bier is gereduceerd om zo een echt smaakvol glutenvrij bier te brouwen.

Lees ook

Bavaria Premium Pilsener Glutenvrij

Bavaria Premium Pilsener Glutenvrij is ook tot stand gekomen door een samenwerking tussen de brouwers van Bavaria en de NCV. Volgens Bavaria is het een helder lichtblond pils, volmout, puur natuur en bevat niets dan natuurlijk mineraalwater, gerstemout en hop. De smaak kenmerkt zich door een frisse en fruitige smaak, subtiele hoppige tonen, een lichte bitter in de afdronk. 

Bavaria Premium Pilsener Glutenvrij is nu alleen nog verkrijgbaar bij de Albert Heijn

Glutenrvij bier

Het is niet het eerste glutenvrij bier wat op de markt gezet is. Zelfs niet het eerste Nederlandse glutenvrije bier, want bijvoorbeeld brouwerij Jopen heeft 'Hop zij met ons' gebrouwen, een glutenvrije IPA.  

Cookie instellingen