Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bavaria verhoogt als enige brouwer prijs van bier niet

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bavaria verhoogt als enige brouwer prijs van bier niet

15 januari 2015 om 13:05

Bavaria is de enige grote brouwer die de prijzen van pils voor 2015 niet verhoogd. 'Een verhoging zouden we niet kunnen uitleggen aan onze klanten.'

Bavaria verhoogt als enige brouwer prijs van bier niet
Bavaria logo
Bavaria logo

Bavaria verhoogd geen bierprijzen voor het tweede jaar op rij 

Bavaria is de enige grote brouwer die de prijs van pils voor 2015 niet verhoogd. Waar Heineken en AB InBev de jaarlijkse 3 à 4 cent verhoging bovenop de pilsprijs gooien, laat de brouwer uit Lieshout de prijs voor het tweede jaar op rij ongemoeid. "Een verhoging zouden we niet kunnen uitleggen aan onze klanten", aldus Cinte Welsing-Swinkels, verkoop-directeur horeca.

Lees ook

Prijzen grondstoffen niet omhoog, bier toch duurder

Ondernemers gaan ook in 2015 weer meer betalen bij de grote biermerken. En dat is vreemd, zeker in een jaar waarin de grondstofprijzen niet omhoog zijn gegaan, iets wat brouwers vaak als excuus gebruiken voor een prijsverhoging. Bavaria is hierop een uitzondering: "Als het niet nodig is, dan willen we onze ondernemers daar ook niet mee belasten", zegt Welsing-Swinkels. De fustprijs voor Bavaria (50 liter, excl. btw) blijft daarom € 118,31.

Twee jaar stabiel

Welsing-Swinkels: "De laatste prijsverhoging is halverwege 2013 doorgevoerd naar die € 118,31. Sindsdien hebben we de prijs niet meer verhoogd". Alle overige grote merken hebben hun ondernemers inmiddels te kennen gegeven hun prijzen wel weer te verhogen.

Bavaria-ondernemers hoeven ook niet bang te zijn dat er halverwege 2015 een prijsverhoging doorgevoerd wordt. "Daar zie ik nu geen enkele aanleiding voor. Of er moeten hele gekke dingen gebeuren, maar ik ga daar niet vanuit", aldus de verkoop-directeur.

De fustprijzen voor pils in 2015

  • Hertog Jan € 144,05
  • Brand € 138,07
  • Grolsch nog € 131,73 
  • Dommelsch € 130,91
  • Jupiler € 130,91
  • Heineken € 129,83
  • Amstel € 126,25
  • Bavaria € 118,31
Cookie instellingen