Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Beste alcoholvrije bieren: Budels en Heineken

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Beste alcoholvrije bieren: Budels en Heineken

31 mei 2017 om 16:55

Heineken 0.0 en Budels malt 0.0 zijn de lekkerste alcoholvrije bieren, concludeert de Consumentenbond op basis van een smaaktest. Bavaria en Warsteiner kwamen het slechtst uit de test. 

Budels 0.0 en Heineken 0.0 beste alcoholvrije bieren
Amstel 0.0 logo
Jupiler 0.0

Consumentenbond Testpanel

De Consumentenbond liet proefpersonen 10 soorten alcoholvrije bieren proeven, waaronder de net gelanceerde Grolsch 0,0%, Jupiler 0,0% en Heineken 0,0. Het panel vond de Heineken en Budels (biologisch bier, verkrijgbaar bij Ekoplaza) het meest in de buurt van ‘echt’ bier komen.

Het Heineken-biertje wordt omschreven als ‘lekker fris’, terwijl Budels een ‘mooi biertje’ wordt genoemd. De hekkensluiters Bavaria 0.0% Original en Warsteiner Alkoholfrei hebben te weinig biersmaak en daarnaast beoordeelden de proevers Bavaria als zuur en Warsteiner als bitter.

Top 10 alcoholvrije bieren

Heineken 0.0 kreeg dezelfde waardering als Budels Malt, maar staat op nr.1 door de lagere prijs per liter: €2,21 vs. €2,77 Het testpanel van de Consumentenbond kwam uiteindelijk tot deze top 10:

Lees ook

1. Heineken 0.0: lekker fris
2. Budelsmalt 0,0%: een mooi biertje
3. Amstel 0.0%: kleur iets te licht
4. Budweiser Budvar B:Free (max 0,5% alcohol): weinig schuim
5. Grolsch 0.0%: mooie schuimlaag
6. Erdingen alkoholfrei (< 0,5% alcohol): te wrang
7. Jupiler 0,0%: erg donker
8. Palm N.A (< 0,25% alcohol): slaat snel dood
9. Bavaria 0.0% original: erg zuur
10. Warsteiner alkoholfrei (< 0,5% alcohol): te bitter

Alcohol in alcoholvrije bieren

Bij het bekijken van de etiketten bleken 4 van de 10 geteste alcoholvrije biertjes toch een beetje alcohol te bevatten, schrijft de consumentenbond. In Nederland gebrouwen biertjes vallen onder de Nederlandse Warenwet en mogen maximaal 0.1% alcohol bevatten.

Deze regels gelden echter niet voor de buitenlandse alcoholvrije bieren die zijn getest, het Belgische Palm, het Tsjechische Budweiser Budvar en de Duitse varianten van Erdinger en Warsteiner. De alcoholvrije bieren van deze merken bevatten maximaal 0,5% alcohol.

Cookie instellingen