Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierfabriek lanceert bier op fles

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierfabriek lanceert bier op fles

15 januari 2018 om 14:57

Biefabriek heeft tijdens Horecava 2018 met trots haar bieren op fles gepresenteerd. Tot die tijd was het bier van de Bierfabriek exclusief op één van de drie locaties te drinken.

Bierfabriek lanceert bieren op fles
Bierfabriek Delft buiten
Bierfabriek Amsterdam van buiten gefotografeerd

Bierfabriek op Horecava 2018

Tijdens Horecava 2018 in RAI Amsterdam heeft Bierfabriek met trots haar bieren op fles gepresenteerd aan de Horeca van Nederland. Met een feestelijk startschot in het 850m2 grote pop-up restaurant werd het nieuwe hoofdstuk ingeluid.

Vanaf heden zijn de Bianco, een bovengistend blond, Rosso, een robijnrode ale, en de Nero, een soepele porter, verkrijgbaar voor slijterijen en de horeca in heel Nederland.

Bierfabriek locaties

Bierfabriek: brouwerij, café en restaurant Bierfabriek werd voor het eerst gelanceerd in 2011 in Amsterdam. Een trendsettend horecaconcept waarbij restaurant, microbrouwerij en café wordt gecombineerd. Midden in de zaak worden de bieren ambachtelijk gebrouwen. De trots van het eenvoudige maar met zorg samengestelde menu is het Franse boerderijkippetje. 24 uur lang wordt het kippetje gemarineerd in olijfolie en verse kruiden, alvorens gegrild te worden boven de houtskool BBQ. Doppinda’s worden standaard bij de biertjes geserveerd.

In de afgelopen 7 jaar is Bierfabriek gegroeid naar drie restaurants; in Amsterdam, Bierfabriek Delft en sinds maart 2017 is er ook een Bierfabriek Almere. Voor 2018 heeft Bierfabriek, naast het in de markt zetten van haar flessenlijn, de ambitie om een vierde zaak te openen.

Lees ook

Geperfectioneerde bieren

Sinds de opening heeft Bierfabriek haar huisgebrouwen bieren geperfectioneerd. “Onze brouwers zijn het receptuur over de jaren blijven verbeteren, zodat we nu klaar zijn voor de volgende stap en deze ook op fles naar de mensen kunnen brengen” aldus Harm van Deuren, één van de drie oprichters van Bierfabriek.

Bier in de Bierfabriek Rosso is een fruitige ale met een kleine bitter door het gebruik van Tsjechische hop. Voor fans van blond bier is er nu Bianco, een fris blond bier met kruidige tonen, geïnspireerd op Belgisch abdijbier. De Nero is een toegankelijke porter met hints van chocolade en toast.

Bier op fles

Verpakt in handzame 12-packs, komen de Bianco, Rosso en Nero met een stoer uiterlijk ontworpen door Robin Winters. Een gerenommeerd designer die zijn strepen heeft verdiend in de craft beer scene van San Diego waar hij meerdere verpakkingen heeft ontworpen voor toonaangevende merken als Coronado Brewing Co.

Voor de distributie van haar flessenlijn werkt Bierfabriek samen met Lijfering Drankengroothandel, die de exclusieve distributie naar de slijterijen en speciaalzaken zal verzorgen. De Horeca zal worden bediend door Food Partners en Hanos.

Bierfabriek bieren op fles

Cookie instellingen