Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierfabriek Amsterdam | Brouwerij en horeca

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

De Bierfabriek

De Bierfabriek is een bierbrouwerij uit Amsterdam (Nederland) die is opgericht in 2011. Deze brouwerij heeft 6 bieren in het assortiment.

Tafel vol bier, kippetjes pinda's en bier bij Bierfabriek Amsterdam
Bierfabriek logo
Bierfabriek Amsterdam van buiten gefotografeerd

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van De Bierfabriek

De Bierfabriek heeft 6 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van De Bierfabriek!
 • Bierfabriek Schafttijd - India Pale Ale - 4,5%

  Schafttijd is een speciaalbier met veel fruitige en kruidige tonen. Het bier heeft een alcoholpercentage van slechts 4,5% en daarmee zouden we deze India Pale Ale ook als Session IPA kunnen bestempelen. 

 • Bierfabriek Puur - Pils - 5%

  PUUR is een speciaal voor De Bierfabriek gebrouwen Pilsener. Dit pils is vol en rijk van smaak en bevat 5% alcohol. Puur is ongefilterd en ongepasteuriseerd waardoor de smaakvolle eiwit- en gistresten behouden blijven en dit zorgt voor een lichte troebeling.

 • Bierfabriek Snipperdag - Blond - 6%

  Snipperdag is een blond bier met kruidige en fruitige tonen en een lichte bitterheid door gebruik van Duitse en Tsjechische hop. De inspiratie voor dit bier kwam van Belgisch abdijbier. 

 • Bierfabriek Ploegbaas - Tripel - 8,5%

  Ploegbaas is een fris maar stevig speciaalbier van De Bierfabriek. Het is een ongefilterd bier met een verleidelijke geur en kleur.

 • Bierfabriek Vals Alarm - Amber - 5,8%

  Vals Alarm is fruitig met een klein bittertje door het gebruik van Tsjechische hop. Het is een soepel, moutig bier dat 5,8% alcohol bevat. 

 • Bierfabriek Fabrieksgeheim - Porter - 5,6%

  Fabrieksgeheim bevat hints van chocolade en toast en heeft een zacht bittere afdronk. Dit speciaalbier van De Biefabriek bevat 5,6% alcohol.

  Achtergrond informatie

  Bierfabriek Amsterdam is een brouwerij en horecalocatie in het centrum van Amsterdam. De brouwerij werd in 2011 geopend en het concept met de gegrilde kippetjes en lekker bier werd al snel een succes. Lees hieronder meer over de historie van Bierfabriek Amsterdam. 

  Bierfabriek Amsterdam binnen

  Zelf tappen en genieten

  Of je nou met een klein gezelschap (vanaf 6 pers.) of met en grotere groep wilt aanschuiven, bij De Bierfabriek vind je taptafels die voor iedereen geschikt zijn (18+, dat dan weer wel). Geniet lekker van je eigen privé tap met daarop het pilsener Puur voor €11,00 per liter en op de wisselende tap Vals Alarm (Red Ale) voor €12,00 per liter of Schafttijd (IPA) voor €13,00 per liter.

  Je kan aan de taptafels ook genieten van onze heerlijke gerechten à la carte of onze groepsmenu’s. De taptafels kan je vanaf 6 personen online reserveren.

  Lees ook

  Anno 2011

  Op zaterdag 8 oktober 2011 opende de BIERFABRIEK haar deuren aan de Rokin nr 75. Samen met de Limburgse ALFA Brouwerij ontwikkelde oprichter Andrea Possa speciaal voor de BIERFABRIEK een ongefilterd en ongepasteuriseerd pilsener; ALFA PUUR. Maar hij dacht, "ik wil zelf bier brouwen". En dus kocht Andrea een eigen mini bierbrouwerij in Oostenrijk. Daarmee brouwt hij twee bieren, uit het prachtige, goed zichtbare, koperen brouwhuis wordt het bier rechtstreeks via een buizenstelsel naar de biertanks aan de andere kant van de zaak gepompt. Tegenwoordig wordt PUUR gebrouwen door De Bierfabriek zelf.

  Naar Italiaans voorbeeld

  De Italiaan Andrea Possa, voormalig wereldkampioen Mixology, zag in zijn geboorteland een sterk groeiend aantal succesvolle brouwcafe’s ontstaan. Na zijn omzwervingen, Possa werkte oa in de horeca in New York, Cannes, Montreal, Milaan en Amsterdam, besloot hij om een brouwcafe in Nederland op te gaan zetten. Samen met twee partners werd het concept voor de BIERFABRIEK uitgedacht en werd een geschikte locatie gevonden aan Rokin 75, met tevens een ingang aan de Nes.

  Betaalbaar en plezier goed samen

  Possa; “Wij geloven dat de combinatie van betaalbare kwaliteit en plezier wél mogelijk is in de horeca. Wij hebben niet heel veel producten, maar ieder product dat we voeren heeft een eigen verhaal, is veelal biologisch én proberen we tegen een redelijke prijs te verkopen. Veel van de producten die de BIERFABRIEK serveert, zijn biologisch van oorsprong. Dat geldt niet alleen voor artikelen als wijnen en limonades, maar daarnaast ook voor het eigen gebakken brood en bijvoorbeeld de bitterballen, kaas en ossenworst”.

  De Bierfabriek is groot, 500 vierkante meter, maar het is zeker geen eetfabriek ook al is het pand dus enorm en daarmee het risico groot, dat Andrea nam met zijn pertners (want alleen kon hij de enorme verbouwing niet bekostigen.) Maar het lijkt er toch sterk op dat hij de spijker op zijn kop heeft geslagen. Midden in het restaurant gedeelte staat een opvallend koperen brouwhuis met een capaciteit van 300 liter per brouwsel. Naast een rood en donker bier uit eigen bierbrouwerij verkoopt men diverse delicatessen zoals op de bbq gegrilde boerderijkippetjes en eigen gebakken brood.

  Verhuizing naar Nes 67

  In 2017 is Bierfabriek Amsterdam vanaf het Rokin naar Nes 67 verhuisd. 

  De Bierfabriek in het nieuws

  Cookie instellingen