Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierfabriek Amsterdam

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierfabriek Amsterdam

Bierfabriek Amsterdam is een bierbrouwerij uit Amsterdam (Nederland) die is opgericht in 2011.

Bierfabriek header
bierfabriek

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

  • Ketels te huur

  • Proeflokaal

  • Restaurant

  • Rondleiding

  • Winkel

Er is bij ons geen informatie bekend over biermerken van Bierfabriek Amsterdam.

Voeg nu een bier toe van Bierfabriek Amsterdam!
  • Witgoud - Wit - 6%

    Witgoud is een fris en karaktervol witbier met sinaasappel en koriander. Een heerlijke dorstlesser voor de zomerse dagen met 6% alcohol.

Achtergrond informatie

Nieuwe brouwerij in centrum Amsterdam

Op zaterdag 8 oktober 2011 opende de BIERFABRIEK haar deuren aan de Rokin nr 75. Samen met de Limburgse ALFA Brouwerij ontwikkelde Andrea speciaal voor de BIERFABRIEK een ongefilterd en ongepasteuriseerd pilsener; ALFA PUUR. Maar hij dacht, "ik wil zelf bier brouwen". En dus kocht Andrea een eigen mini bierbrouwerij in Oostenrijk. Daarmee brouwt hij twee bieren, uit het prachtige, goed zichtbare, koperen brouwhuis wordt het bier rechtstreeks via een buizenstelsel naar de biertanks aan de andere kant van de zaak gepompt.

Naar Italiaans voorbeeld

De Italiaan Andrea Possa, voormalig wereldkampioen Mixology, zag in zijn geboorteland een sterk groeiend aantal succesvolle brouwcafe’s ontstaan. Na zijn omzwervingen, Possa werkte oa in de horeca in New York, Cannes, Montreal, Milaan en Amsterdam, besloot hij om een brouwcafe in Nederland op te gaan zetten. Samen met twee partners werd het concept voor de BIERFABRIEK uitgedacht en werd een geschikte locatie gevonden aan Rokin 75, met tevens een ingang aan de Nes.

Lees ook

Betaalbaar en plezier goed samen

Possa; “Wij geloven dat de combinatie van betaalbare kwaliteit en plezier wél mogelijk is in de horeca. Wij hebben niet heel veel producten, maar ieder product dat we voeren heeft een eigen verhaal, is veelal biologisch én proberen we tegen een redelijke prijs te verkopen. Veel van de producten die de BIERFABRIEK serveert, zijn biologisch van oorsprong. Dat geldt niet alleen voor artikelen als wijnen en limonades, maar daarnaast ook voor het eigen gebakken brood en bijvoorbeeld de bitterballen, kaas en ossenworst”.
De Bierfabriek is groot, 500 vierkante meter, maar het is zeker geen eetfabriek ook al is het pand dus enorm en daarmee het risico groot, dat Andrea nam met zijn pertners (want alleen kon hij de enorme verbouwing niet bekostigen.) Maar het lijkt er toch sterk op dat hij de spijker op zijn kop heeft geslagen. Midden in het restaurant gedeelte staat een opvallend koperen brouwhuis met een capaciteit van 300 liter per brouwsel. Naast een rood en donker bier uit eigen bierbrouwerij verkoopt men diverse delicatessen zoals op de bbq gegrilde boerderijkippetjes en eigen gebakken brood.

ALFA PUUR

Brouwcafe’s brouwen zelden een pilsener. Vandaar dat de BIERFABRIEK een exclusieve samenwerking heeft gezocht met de Limburgse ALFA Brouwerij. Samen met BIERFABRIEK hebben ze ALFA PUUR ontwikkeld. Een ongefilterd en ongepasteuriseerd pilsener en daardoor nóg rijker van smaak. Als ambachtelijke familie brouwerij werkten ze graag mee aan het initiatief van de BIERFABRIEK dat echte smaak propageert.
De eigen gebrouwen bieren en de speciale pilsener van ALFA kunnen door klanten zelf getapt worden aan één van de vier ‘self service bars’. Possa: “Aan deze bars kan je met een groep tussen 6 en 12 personen je eigen bieren tappen. Als je wil kan je zelfs ‘pre-paid’ een bedrag vooraf betalen waarbij de taps stoppen als je dat bedrag hebt bereikt.”

Bierfabriek Amsterdam in het nieuws