Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierglazenfamilie passend bij speciaalbiertrend

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierglazen passend bij speciaalbiertrend

09 juni 2016 om 14:53

Een bierglazenfamilie voor alle bieren als antwoord op de speciaalbiertrend.

Vanaf vandaag zijn de bierglazen Enjoying Beer Blond, Dark en Sparkling verkrijgbaar bij meer dan 600 Blokker winkels.

Enjoying Beer Blond Glas

De wereldwijde sterke groei van het aantal bieren en brouwerijen bezorgt de bierdrinker hoofdpijn. Het is namelijk onmogelijk om van ieder bier een glas in de kast te hebben staan en bovendien hoe doe je dat als je bezoek krijgt? Voor witte- en rode wijn en champagne is er al tientallen jaren een herkenbaar neutraal glas. Nu zijn er dus ook glazen voor verschillende biersoorten.

Bierglazen

Fiona de Lange met de Enjoing Beer glazen Nederlands bekendste biersommelier, Fiona de Lange, heeft in samenwerking met glazenproducent Ritzenhoff een serie van drie bierglazen ontwikkeld. De basis voor alle bierglazen is een tulpvorm voor schuim- en aroma behoud.

“Als biersommelier puilen mijn kasten natuurlijk uit met glazen en dan heb ik overal slechts één of twee glazen van. Op tafel ziet dat er natuurlijk niet uit. En ook bij vrienden en familie ging keer op keer de kast open met een rood hoofd en een vraagteken en moest een bier toch maar uit een ander biermerkglas gedronken worden. Mijn conclusie was dat er echt iets ontbrak, een bierglazenfamilie zoals deze bij wijn ook al decennialang bestaat.”

Enjoying Beer Glazen

De glazen zijn in verschillende verpakkingen en inhoudsmaten beschikbaar. Blokker verkoopt 2-stuksverpakkingen van de bierglazen Blond, Dark en Sparkling met een inhoudsmaat van 25cl. Via de Enjoying Beer website zijn van de drie glazentypes ook 15cl proefglas verpakkingen verkrijgbaar, waardoor de bierliefhebber één flesje eenvoudig kan delen.

Enjoying Beer Glazen

Blond Bierglas

Lees ook

Blonde bieren hebben een fris karakter met een overhand aan bittere en frisse citrus tonen. Het beste worden deze geschonken in een glas met een lange, slanke hals. Dit houdt de frisheid in het glas en de schuimkraag beter vast. Bestel het Enjoying Beer Blond bierglas.

Dark Bierglas

De volmondige bieren, veelal donker, smaken beter in een breder en rondvormiger bierglas met een wijdere opening aan de bovenzijde. Dit geeft meer ruimte voor de zuurstof, zodat de aroma’s beter vrijkomen. Bestel het Enjoying Beer Dark bierglas.

Fruit- en Sparklingglas

Speciaal voor de frisse/zure fruitbieren, ciders en pils heeft Fiona een nog slanker glas ontworpen om de frisheid van het bier meer te beleven. De frisse/zure aroma’s bereiken direct de neus bij het drinken uit dit glas. Bestel het Enjoying Beer Sparkling bierglas.

Net als bij wijnglazen geldt dus: Hoe smaller hoe frisser en hoe ronder, hoe voller de smaak. Lees ook dit weetje over verschillende glazen die passen bij verschillende biersoorten.

Het laser gegraveerde ‘e’ mousseerpunt aan de binnenkant van het glas zorgt voor een optimaal behoud van de schuimkraag. Het glas is tevens gedecoreerd met een imitatie gravure ‘Enjoying Blond/Dark/Sparkling’ aan de onderkant van de voet van het glas. Op deze manier is direct duidelijk dat je het juiste glas gebruikt voor het type bier!

Cookie instellingen