Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bieroorlog gaat door: SABMiller overgenomen?

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bieroorlog gaat door: SABMiller overgenomen?

17 februari 2015 om 09:13

Bierbrouwer SABMiller, de op een na grootste brouwer van de wereld, dreigt nu dan toch echt overgenomen te gaan worden. Marktleider AB InBev bereidt een bod voor.

Bieroorlog gaat door: SABMiller overgenomen?

Het is bieroorlog!

Volgens analist Stan Westerterp mag er met recht over een bieroorlog gesproken worden. "We hebben al eerder berichten gehad dat AB InBev aan het azen zou zijn op SABMiller en dat daarom onder andere SABMiller aan het azen zou zijn op Heineken.

Lees ook

Nu zijn er berichten uit Brazilië: een investeringsmaatschappij zou een bod gaan doen op SABMiller, en AB InBev zou hierin ook meebieden. Het gaat om een bedrag van 75 miljard pond (101 miljard euro). Dat zijn enorme overnames en die speculaties gaan maar door.

Overname van Heineken?

Westerterp denkt niet dat Heineken - de nummer 3 - gevaar loopt om overgenomen te worden. "We weten natuurlijk allemaal dat de familie Heineken het voor het zeggen heeft bij het bedrijf, en de aandeelhouders hebben daar maar naar te luisteren."

"Dat is niet een hele ideale situatie was ons betreft, want dat houdt wel degelijk een eventuele overname van Heineken tegen. Maar aan de andere kant: dat zorgt ook voor stabiliteit bij de onderneming. Als je bang zou zijn voor een overname is Heineken veiliger dan SABMiller." aldus de analist.

Cookie instellingen