Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bird Brewery collab: Zuiderzeearend | Brouwerij Stijl

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bird Brewery collab #6: Zuiderzeearend

07 juni 2018 om 16:52

De zesde collaboration brew van Bird Brewery is met Brouwerij Stijl uit Flevoland. Het speciaalbier heeft een prachtige naam gekregen, namelijk Zuiderzeearend.

zuiderzeearend van Bird Brewery en Stijl
Bird Brewery Ralph en Rik
Brouwerij Stijl

Brouwerij Stijl

De oprichters van de Almeerse Brouwerij Stijl brouwen toegankelijke bieren. Die zijn geïnspireerd op hun jeugd in België en hun reizen naar Amerika. Ze brouwen bieren in traditionele stijl, maar met een eigen twist.

Brouwerij Stijl logo De Zuiderzeearend is een Weizen IPA. Dit bier combineert een traditionele weizensmaak met tropische, fruitige hoppen. Een flinke dosis tarwe, gerst en een handvol haver maken dit blonde bier tot een ideale dorstlesser voor de warme zomer. Een Weizen met een twist van Bird die je Stijl achterover doet slaan.

Lees ook

Deze samenwerking is het zesde collab bier dat Bird Brewery dit jaar heeft uitgebracht. Brouwerij Stijl werd voorgegaan door De Natte Gijt, Frontaal, Oersoep, Noordt en Baxbier.

Bird Collab Tour

De oprichters Rik en Ralph van Bird Brewery zijn ook over het zesde bier uit de Bird Collab Tour tevreden. "Brouwerij Stijl staat bekend om het brouwen van bieren volgens bierstijl met een twist. Een traditionele weizen samen met een populaire IPA, dè combi voor een warme zomer!" vertelt Rik.

Ook Ralph is enthousiast over het bier. "Met dit weer is de Zuiderzeearend het perfecte bier, een echte dorstlesser. Lekker vogelen met een frisse, hoppige weizen op zak. Heerlijk, een echte hoogvlieger!"

Cookie instellingen