Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bird Brewery pakt opnieuw prijzen tijdens Dutch Beer Challenge

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bird Brewery pakt opnieuw prijzen tijdens Dutch Beer Challenge

19 april 2019 om 13:08

Bird Brewery heeft voor het derde jaar op rij prijzen gepakt met haar bieren tijdens de Dutch Beer Challenge. De prijzen voor de grootste bierverkiezing van Nederland werden gisteren uitgereikt.

Bird Brewery in de prijzen tijdens Dutch Beer Challenge 2019.jpg

Dutch Beer Challenge

De prijzen van de Dutch Beer Challenge, dé grootste Nederlandse bierverkiezing van het jaar, zijn gisteren uitgereikt. Bird Brewery viel in de prijzen met de bieren Fuut Fieuw (Session IPA), Datisandere Koekoek (Saison) en Datsmaaktnaar Meerkoet (Scotch Ale). Het is het derde jaar op rij dat de brouwerij veelvuldig in de prijzen valt.

- Bekijk alle prijswinnaars tijdens de Dutch Beer Challenge 2019 -

Driemaal prijs tijdens Nederlands grootste bierverkiezing

Bird Brewery mag zich ook dit jaar een van de grote winnaars noemen. De brouwerij won zilver met de Fuut Fieuw (Session IPA) en ontving twee bronzen plakken voor respectievelijk Datisandere Koekoek (Saison) en Datsmaaktnaar Meerkoet (Scotch Ale).

Lees ook

Oprichter Rik is er blij mee. “We doen nu drie jaar mee aan de Dutch Beer Challenge en vallen ieder jaar veelvuldig in de prijzen. Het laat goed zien dat we kwaliteitsbieren brouwen en dat ook kunnen blijven herhalen. Op die stabiliteit zijn we vooral heel erg trots.

Bird Brewery wilt impact blijven maken

We zijn Bird Brewery gestart om impact te maken op het bierlandschap. Dat is in de afgelopen jaren goed gelukt en daar zijn deze prijzen weer een bevestiging van. Dat is fantastisch”, vertelt oprichter Ralph. “Ons volgende doel is om ook impact te maken in onze omgang met de natuur. Wij planten dit jaar al 10.000 bomen en doneerden 1,2 miljoen liter drinkwater via partnerorganisaties. Door duurzame samenwerkingen met horecazaken hopen we volgend jaar 50.000 bomen te kunnen planten. We moeten blijven dromen en dit zou een prachtig resultaat zijn.”

Bird is duurzaam

Over Bird Brewery

Bird Brewery is in 2016 opgericht door biersommeliers Rik van den Berg en Ralph van Bemmel. Verwacht van hen gebalanceerde bieren waarin de ingrediënten mooi naar voren komen. In hun eerste jaren maken de brouwers indruk en pakken nationaal en internationaal vele awards met hun bieren.