Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Winnaars Dutch Beer Challenge 2019 | Winnende bieren

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Winnaars Dutch Beer Challenge 2019

19 april 2019 om 10:08

De winnende bieren van de Dutch Beer Challenge 2019 zijn bekendgemaakt. In totaal vielen er 76 (speciaal)bieren in de prijzen tijdens de grootste bierverkiezing van Nederland.

Dutch Beer Challenge 2019
Bird brewery logo
Nevel Artisan Ales Alm bier

441 bieren

Op woensdag 20 maart 2019 werd in Rotterdam de vijfde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ georganiseerd. 70 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 441 verschillende bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd.

Tijdens de prijsuitreiking in Theater Kantine Walhalla in Rotterdam op 18 april jl. werden de 76 winnende bieren bekend gemaakt. De Mitra Award ‘Het Beste Bier van Nederland 2019’ zal bekend gemaakt worden tijdens het openingsfestival van de Week van het Nederlandse Bier op 16 mei 2019 in De Grote Kerk in Den Haag.

Bieren in de prijzen

Dutch Beer Challenge 2019 In totaal zijn er 21 gouden, 26 zilveren en 29 bronzen bieren uitverkozen. Grote winnaars zijn Jopen met 7 medailles, Hertog Jan met 6, Uiltje Brewing Company met 5, Trappistenbrouwerij De Koningshoeven (La Trappe) met 4 en Royal Swinkels Family Brewers en Bird Brewery (beiden met 3 medailles).

Net als vorig jaar, na de vierde editie van de Dutch Beer Challenge, zijn er ook dit jaar naast de grote brouwerijen veel kleinere craftbrewers die in de prijzen zijn gevallen, zoals Brouwerij Belgica, De Naeckte Brouwers, Amsterdam Brewboys, Brouwerij Vandeoirsprong, Brouwerij Egmond, Brouwhoeve en Crooked Spider. La Trappe en Uiltje Brewing Company zijn de enige twee brouwerijen met twee gouden medailles.

Lees ook

Verschillende biertypen

47 Nederlandse onafhankelijke bierexperts en -keurmeesters en internationale specialisten hebben de 441 ingezonden Nederlandse bieren op 20 maart in Arminius Congres- en Debatcentrum te Rotterdam blind geproefd in 25 verschillende biercategorieën, zoals pils, saison, licht en zwaar blond, meibock, pale ale, IPA, licht en zwaar donker, bock en dubbelbock, stout/porter, gerstewijn, witbier en weizen, fruitbieren, rookbier en ook de categorie alcoholvrij/alcoholarm.

Het aantal brouwerijen in Nederland is afgelopen jaren opnieuw gegroeid tot ruim 600 met bieren in wisselende kwaliteit. Daarom kan Nederland niet meer zonder een professionele bierwedstrijd.

De bieren die gewonnen hebben op de Dutch Beer Challenge kunnen rekenen op grote mediabelangstelling. Mitra drankenspeciaalzaken heeft zich als hoofdsponsor verbonden aan de Dutch Beer Challenge. De uit te reiken Nederlandse Bierprijzen dragen dan ook de naam van Mitra.

Winnende bieren (goud)

Bier Brouwerij Categorie
Oedipus Pilsner Oedipus Blond: Pils
Wittekop Belgica Blond: Saison
Feeks Naeckte Brouwers Bovenkerk Blond: Licht Blond
La Trappe Blond de Koningshoeven Blond: Blond-/Meibock
Duits & Lauret Extra Blond Duits & Lauret

Blond: Zwaar Blond

La Trappe Tripel de Koningshoeven Blond: Tripel
Amsterdam Pale Ale Amsterdam Brewboys Amber Ale: Pale/Ale Speciale Belge
Bird of prey IPA Uiltje Brewing Company Ambrer Ale: IPA
Dr. Raptor Uitlje Brewing Company Amber Ale : Double/Imperial IPA
Dubbel Vandeoirsprong Brouwerij Vandeoirsprong Donker: Licht Donker
Sancti Adalberti Abdijbock Brouwerij Egmond Donker: Bock/Dubbelbock
Brouwhoeve Stout Brouwhoeve Donker: Stout/Porter
Zundert Trappist 10 de Kievit Donkder: Zwaar donker
Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt Bourbon 2018 AB InBev Gerstewijn
Russian Imperial Stout Crooked Spider Imperial Stout
Luxe Frambozen Stout Lux Brewery Innovatie/Speciaal : Fruit
GROM BBA Brouwerij Bliksem Innovatie/Speciaal: Houtgelagerd
Smoked Porter Brouwerij Martinus Innovatie/Speciaal: Rook
Alm Brouwerij Nevel Innovatie/Speciaal: Minder dan 6 ABV
Waerse Brut Brouwschuur Innovatie/Speciaal: Meer dan 6 ABV
Jopen NON IPA Jopen Innovatie/Speciaal: Alcoholvrij/Alocholarm

Bezoek de website van de Dutch Beer Challenge voor alle andere Nederlandse bieren die een zilveren of bronzen medaille in de wacht wisten te slepen of een Certificate of Excellence bemachtigden. 

Cookie instellingen