Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Solaes wint Beerwulf Brouwerij Verkiezing

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Solaes wint Beerwulf Brouwerij Verkiezing

30 mei 2018 om 11:59

De winnaar van de Beerwulf Brouwerij Verkiezing 2018 is bekendgemaakt. Brouwerij Solaes uit Goeree-Overflakee heeft de landelijke titel binnengesleept. 

Solaes Brouwerij
Solaes brouwerij
Brouwerij de Roos header

Beerwulf en De Persgroep

Beerwulf sloeg de handen in één met De Persgroep en organiseerde de allereerste Beerwulf Brouwerij Verkiezing. In deze verkiezing gingen we op zoek naar de meest bijzondere brouwerij van Nederland.

Brouwerij Solaes

Brouwerij Solaes De winnaar van de verkiezing is Brouwerij Solaes uit Sommelsdijk op het eiland Goeree- Overflakkee. Deze brouwerij eindigde zowel bij de publieksstemmen als bij de bier tasting door de jury in de top 3. Een meer dan terechte winnaar dus!

"Wij van Brouwerij Solaes bestaan nog maar sinds een jaar, dus voor ons het winnen van deze verkiezing daarom extra bijzonder aldus brouwer Jan Willem."

Lees ook

De 2e plek van de verkiezing ging naar Museumbrouwerij de Roos uit Hilvarenbeek en Brouwerij Lindeboom uit Neer pakte plek 3.

De brouwerij verkiezing

Beerwulf Brouwerij Verkiezing Nadat heel Nederland eerst haar 12 favoriete provincie winnaars koos hebben deze winnaars de afgelopen maanden hun best gedaan om zoveel mogelijk stemmen te krijgen. De stemmen van het publiek telden voor 50% mee. Daar bleken De Roos, Solaes en Lindeboom de favorieten.

De andere 50% van de score werd bepaald door een professionele jury, onder leiding van Rick Kempen. Elke brouwer mocht 3 bieren inzenden om door de jury te laten scoren op kwaliteit, smaak en stijl. Hier kwamen Oersoep, Grutte Pier en Solaes als winnaars uit de bus.

Regionale brouwerijen

Met deze verkiezing hoopt Beerwulf kleine regionale brouwerijen wat meer bekendheid te hebben gegeven bij het grote publiek. Deze verkiezing en haar bijzondere winnaars, bewijzen maar weer eens hoe uniek en inspirerend de verhalen van de brouwers zijn en hoe divers het brouwers landschap in Nederland is. 

Cookie instellingen