Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

De nieuwste drie Trappistenbieren | Trappist

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

De nieuwste drie Trappistenbieren

19 oktober 2018 om 08:57

Aan de Raad van Bestuur van de IVT werden er maandag 17 september drie nieuwe bieren voorgesteld. Deze bieren kregen de toestemming om het ATP-label (Authentic Trappist Product-label) voor een periode van 5 jaar te dragen. 

De nieuwste drie Trappistenbieren
tre fontane trappistenbier scala coeli
Zundert Trappist

Nieuwe Trappisten

Het label certificeert de trappisten herkomst van het product. Daarbij is het zo dat het de consument garandeert dat de verkochte producten beantwoorden aan de kwaliteit en de waarden van een bestaande trappisten gemeenschap. Er werden drie bieren als ATP-product erkend, een bier uit Nederland, Engeland en Italië. Er zijn wereldwijd twaalf officiële Trappistenbrouwerijen.

Trappistenbier: Zundert 10

Van Brouwerij De Kievit, Abdij Zundert.

Het Trappistenbier

Het tweede bier van Abdij Maria Toevlucht werd in september 2018 gepresenteerd.

Zundert 10 is een quadrupel met een kruidige toets. Het bier heeft een rood en bruine kleur en heeft een mooie, licht beige, schuimkraag.

De geur van Zundert 10 geeft hints van gedroogde zuidvruchten, zwoele kruiden, drop en een beetje chocolade. Het trappistenbier heeft een volle en zachte smaak. De smaak is in balans gebracht door een mooie hopbitterheid. In de nasmaak keert de kenmerkende Zundertse kruidigheid subtiel terug.

Lees ook

Het bier is binnen de muren van de abdij door de monniken zelf gebrouwen. De brouwerij kent een gelimiteerde productie. 

Trappistenbier Scala Coeli

Van de brouwerij en Abdij 'Tre Fontane', Rome.

Scala Coeli is een bier van hoge gisting, met een alcoholpercentage van 6,7%. Het wordt gekarakteriseerd door een aangenaam fruitig boeket, geaccentueerd door hop die volgens de ‘dry hopping’-techniek is verwerkt.

De verschillende hopsmaken worden begeleid op evenwichtige wijze door de bittere sinaasappel. Het geeft ook een ronde en pittige smaak aan het bier. Dit sluit de smaaksensatie af met een misschien wat bitter, maar zeer aangename toets.

Trappistenbieren

Trappistenbier Tynt Meadow englisch Trappist Ale

Van de brouwerij en abdij Mount Saint Bernard, Leicester.

Het nieuwe Engelse Trappistenbier heet ‘Tynt Meadow’, naar de plaats waar het wordt gebrouwen. Het heeft de kleur van mahoniehout en een rijk, fruitig aroma van pure chocolade en zoethout. Het is een bier met pit, dat moeiteloos de smaken van pure chocolade, peper en vijg

Het bier is binnen de muren van de abdij door de monniken zelf gebrouwen. De brouwerij kent een gelimiteerde productie.