Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Trappistenbier Zundert 10 officieel gepresenteerd

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Trappistenbier Zundert 10 officieel gepresenteerd

12 september 2018 om 10:09

Gisteren presenteerde Trappistenbrouwerij De Kievit haar tweede bier: Zundert trappist 10. Hiermee voldoet de brouwerij aan een langlopende vraag uit de markt om een tweede, zwaarder bier op de markt te brengen.

Twee Zundert Trappistenbieren van Brouwerij de Kievit
Zundert Trappist
Zundert Trappist

Vraag naar nog een Trappist

"Vrij snel na de lancering van ons eerste bier kreeg de brouwerij vragen ook een donker en zwaar bier te brouwen", vertelt broeder Christiaan, die verantwoordelijk is voor de brouwerij. "We hebben ervoor gekozen om te wachten, omdat we ons wilden concentreren op ons eerste bier. Nu dat de brouwerij bijna vijf jaar bestaat en Zundert een vaste waarde is geworden in het Nederlandse bierlandschap, is het tijd om aan de vraag naar een tweede bier te voldoen.

Zundert 10 ingeschonken Met Zundert 10 brouwen we een bier waar je voor gaat zitten om er rustig van te genieten. Maar ook als begeleidend bier aan tafel zal deze quadrupel hoge ogen gooien." Met de introductie van de Zundert 10 heeft ook het bestaande bier een  aangepaste uitstraling gekregen. "Om verwarring te verkomen, hebben we ons bestaande bier Zundert 8 gedoopt", aldus broeder Christiaan. "Voor beide bieren is de kenmerkende paarse kleur van ons etiket gebleven."

Zundert 10

Lees ook

Zundert 10 is een quadrupel met een kruidige toets. Dit trappistenbier is diep roodbruin van kleur, met een mooie, licht beige, schuimkraag. De geur geeft hints van gedroogde zuidvruchten, zwoele kruiden, drop en een beetje chocolade.

De smaak is vol en zacht, in balans gebracht door een mooie hopbitterheid. In de nasmaak keert de kenmerkende Zundertse kruidigheid subtiel terug.

Trappistenbrouwerij de Kievit

Trappistenbrouwerij De Kievit is één van de elf brouwerijen ter wereld die het logo ‘Authentiek Trappisten Product’ mogen voeren. Het bier is binnen de muren van de abdij door de monniken zelf gebrouwen. De brouwerij kent een gelimiteerde productie. De brouwerij geeft een nieuwsbrief uit met nieuwtjes en ontwikkelingen rond de brouwerij. Aanmelden kan via de website www.zunderttrappist.nl.

Cookie instellingen