Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Deventer jubileum bier: D'Iesseltje | DAVO | Grolsch

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Deventer jubileum bier: D'Iesseltje van DAVO bieren

12 april 2018 om 15:32

Na maanden van spanning was het dan eindelijk zo ver; de naam voor het bier gebrouwen ter ere van 1250 jaar Deventer is bekend: Démpter Iesseltje oftewel D’Iesseltje.

Deventer jubileum bier: D'Iesseltje van DAVO bieren
Davo bieren header
D'Iesseltje

D'Iesseltje

De naam voor bier is gekozen uit ruim 500 inzendingen die Grolsch en Davo Bieren mochten ontvangen. ‘Inwoners van Deventer hebben we gevraagd om mee te denken een naam te verzinnen voor het bier speciaal gebrouwen voor 1250 jaar Deventer. Geweldig om te zien dat mensen speciaal langskwamen bij ons proeflokaal aan de Sluisstraat om hun inzending persoonlijk te overhandigen’, aldus Marijn Kroon van Davo Bieren. D’Iesseltje

‘Leuk om verschillende thema’s terug te zien onder alle inzendingen, zoals de historie van Deventer, speciale plekken in de stad, een connectie met voetbal en het dialect. Wat wij als brouwers zwaar hebben laten meetellen is de zogenaamde ‘barcall’; hoe klinkt het als je het bier aan de bar bestelt. De naam D’Iesseltje deed het daarom erg goed. Maar het is ook een naam die linkt naar Deventer als Hanzestad, dialect in zich heeft en echt uniek en alleen voor Deventer kan zijn’, aldus Remco van der Meer namens Grolsch.

Lees ook

De onthulling

Het was Burgermeester Andries Heidema die samen met de bedenkers van de naam, Annemarie Braakman en Marion De Graaff, een levensgroot doek onthulden waarop de naam het logo zichtbaar was. De onthulling vond plaats in het Proeflokaal van Davo Bieren, waar alle genodigden het unieke bier konden proeven.

Voor dit bier zijn de brouwers van Grolsch en Davo Bieren teruggegaan in de bierhistorie. In de middeleeuwen werd namelijk op grote schaal bier gebrouwen met havermout, gerstemout en tarwemout. Het brouwen met meerdere granen is de inspiratiebron geweest voor de bijzondere receptuur van de Dunkel Weizen, de bierstijl van het 1250 jaar bier ter ere van Deventer. Het is een amberkleurig bier met een ‘bite’ en de frisheid van Weizen.  Het bier D'Iesseltje

Verkrijgbaar

D’Iesseltje is de komende weken verkrijgbaar in de betere horecazaken van Deventer op zowel tap als op fles. Het bier zal op fles ook verkrijgbaar zijn bij de slijter en in de supermarkt.

Natuurlijk kun je het bier op tap en fles krijgen bij het Proeflokaal van Davo Bieren. In de week van 16 april verpakt Grolsch voor al haar fans ook één flesje D’Iesseltje extra bij in een Grolsch krat van 24 x 30cl flesjes.

Davo Bieren en Grolsch komen ook speciaal voor dit bijzondere moment met een uniek glas op de markt. Wees er snel bij, want op is ook echt op.