Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Duvel Tripel Hop Cashmere is het Mitra bier van de maand

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Duvel Tripel Hop Cashmere is het Mitra bier van de maand

05 mei 2021 om 16:33

Duvel Tripel Hop Cashmere van Duvel Moortgat is het Mitra bier van de maand mei 2021. Dit speciaalbier werd in werd in 2019 voor het eerst op de markt gebracht.

Mitra bier van de maand is duvel tripel hop cashmere
Duvel Moortgat brouwerij logo
Duvel Tripel Hop Cashmere

Mitra bier van het jaar 

Mitra gaat ook dit jaar op zoek naar het bier van het jaar. Dit doen ze door elke maand een speciaalbier te benoemen tot bier van de maand. Consumenten kunnen hun stem uitbrengen op de verschillende bieren van de maand. Op deze manier wordt aan het einde van het jaar een bier met het hoogste percentage positieve stemmen gekozen tot 'Mitra bier van het jaar'. Mitra Drankenspeciaalzaken houdt deze competitie in samenwerking met Biermagazine. 

Duvel Tripel Hop Cashmere

Duvel Tripel Hop Cashmere uitgeschonken in een Duvel bokaal Duvel Tripel Hop Cashmere werd voor het eerst op de markt gebracht in 2019, toen als een gelimiteerde variant van de Duvel Tripel Hop naast de vaste Duvel Tripel Hop Citra. Door het grote succes van dit bier besloot Brouwerij Duvel Moortgat begin 2020 om het bier vast in het assortiment op te nemen.

Duvel Tripel Hop Cashmere bevat naast de vaste Duvel hopsoorten Saaz-Saaz en Styrian Golding de Cashmere hop. ‘Cashmere’ is het gevolg van het kruisen van een vrouwelijke ‘Cascade’ hopplant met een mannelijke ‘Northern Brewer’ hopplant. Hierdoor heeft het bier aroma’s met tropisch fruit en citrus. Je ontdekt duidelijke hoptonen die voor een aangename fruitigheid zorgen samen met meloen en perzik. Het bier bevat veel koolzuur en heeft een aangename frisheid.

Lees ook

Vorige winnaars

Dit is het vierde jaar op rij dat deze competitie wordt gehouden. De vorige winnaars zijn: 

- Mitra Bier van het jaar 2018: Elixer van Grutte Pier
Mitra Bier van het jaar 2019: Joey Greenhorn van Kompaan
- Mitra Bier van het jaar 2020: Rodulf de Viking van Grutte Pier 

In 2021 maken Monte CristoSt. Feuillien Grand Cru, Frontaal RhodesianPohjala Must Kuld en Duvel Tripel Hop Cashmere kans op de titel. In juni zal een volgende uitdager zich aandienen. Bekijk de huidige stand voor de verkiezing op de website van Mitra Drankenspeciaalzaken