Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Europeanen drinken minder Heineken - Heineken populair in Azië

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Europeanen drinken minder Heineken

23 oktober 2014 om 10:21

Heineken heeft in het derde kwartaal van 2014 ongeveer evenveel bier verkocht als vorig jaar. In Europa werd aanzienlijk minder bier verkocht, maar in Afrika, Azië en Amerika is Heineken populair!

Heineken verkoopt minder bier in Europa
Logo Heineken brouwerij
Heineken Brouwerij

Minder Heineken verkocht in Europa

De bierverkoop in Europa heeft flinke klappen gekregen. In West-Europa daalde de bierverkoop van Heineken met 3%. In de rest van Europa werd zelfs ruim 6% minder bier verkocht. De Heineken Brouwerij had vorig kwartaal volgens topman Jean-François van Boxmeer last van de moeilijke economische omstandigheden en het slechte weer in Europa.

Lees ook

Heineken populair in Azië 

In Azië is Heineken wel populair! De verkoop van bier steeg hier namelijk met bijna 10 procent. Ook in Afrika en het Midden-Oosten werd dit jaar meer Heineken gedronken. Er werd hier 6 procent meer bier verkocht. En om de dalende verkoop in Europa helemaal goed te maken werd in Noord- en Latijns-Amerika bijna 3 procent meer bier aan de man gebracht.

Minder omzet en minder winst

Heineken verkocht 0,1 procent meer bier dan in het derde kwartaal van 2013. Maar ondanks deze lichte stijging viel de totale omzet bijna 2% lager uit dan een jaar eerder. Dit is te wijten aan negatieve wisselkoerseffecten. Het kwam uit op 5,6 miljard euro. De nettowinst kwam uit op 460 miljoen euro, wat een daling betekent van 5%.

Heineken blijft actief in overnames

Financieel directeur René Hooft Graafland heeft aangegeven dat Heineken actief blijft op het gebied van overnames. In het verleden heeft Heineken al verschillende overnames gedaan. In 2010 namen ze het Mexicaanse Femsa over, en in 2008 kocht Heineken, samen met het Deense Carlsberg, het Britse Scottish & Newcastle op.

Cookie instellingen