Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Gelredome serveert voortaan Jupiler | Bier Eredivisie

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Gelredome serveert voortaan Jupiler

30 januari 2018 om 11:15

Jupiler pils wordt voortaan geschonken in het Gelredome. Daarmee volgt het Belgische bier van AB InBev Heineken op, wat tot eind 2017 op de tap verkrijgbaar was.

Jupiler blikje
Jupiler bier
Jupiler logo

Jupiler in Gelredome

Gelredome, het Grootste Theater van Nederland en tegelijkertijd het voetbalstadion van Vitesse, start een exclusieve samenwerking met biermerk Jupiler. “Jupiler is als merk zeer nauw verbonden met muziek. Jaarlijks wordt Jupiler gedronken op meer dan 200 events en in de grootste muziekzalen van het land.

We zijn enorm trots dat ons bier nu ook uit de kranen van ‘het Grootste Theater van Nederland’ stroomt”, zegt Pieter Anciaux, horecadirecteur AB InBev. Gelredome is op haar beurt zeer ambitieus. “Ruim een miljoen mensen passeren hier ieder jaar en ons theater is jaarlijks de thuisbasis voor meer dan zestig grootschalige evenementen. Kwaliteit en service staan dus voorop.

AB InBev logo Het enthousiasme bij AB InBev smaakt naar meer en met Jupiler en enkele speciaalbieren van AB InBev kunnen wij aanvullende wensen van onze bezoekers op een uitstekende wijze invullen”, zegt Hérald van de Bunt, directeur van Gelredome. Beide bedrijven willen mensen samen brengen voor een betere wereld en om samen te genieten. De exclusieve samenwerking is gestart op 1 januari 2018.

Lees ook

Jupiler zal zich inzetten om de beleving van de Gelredome bezoekers naar een nog hoger niveau te tillen. “We willen bijdragen aan het succes van dit iconisch theater”, zeggen Caroline Klaassen en Rik Blokland, brandmanagers van Jupiler Nederland. “We kijken uit naar deze samenwerking en laten we samen proosten op deze frisse start!”

Biermerken bij  Eredivisieclubs

De samenwerking tussen AB InBev en het Gelredome betekent dat supporters van Vitesse ook aan het Belgische pils gaan.

Er zijn zeven biermerken vertegenwoordigd bij de achttien Eredivisieclubs. Jupiler streeft door het partnerschap met het Gelredome Heineken voorbij en wordt nu getapt in vijf Eredivisiestadions. Veel clubs kiezen voor lokaal bier. Zo schenkt Roda JC Brand, VVV-Venlo Lindeboom, FC Twente Grolsch en PSV Bavaria.

Deze tabel met 'bier in de Eredivie' geldt vanaf begin 2018:

Biermerk Aantal clubs Eredivisieclubs
Jupiler 5 Vitesse, Excelsior, Willem II, Sparta en PEC Zwolle
Heineken 4 Heracles, Feyenoord, Ajax en ADO Den Haag
Amstel 4 AZ, FC Groningen, FC Utrecht en SC Heerenveen
Bavaria 2 PSV, NAC Breda
Grolsch 1 FC Twente
Brand 1 Roda JC
Lindeboom 1 VVV-Venlo