Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grolsch Klassieke Blond en Saison enthousiast ontvangen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grolsch Blond en Saison enthousiast ontvangen en nu landelijk verkrijgbaar

05 maart 2019 om 12:35

Er zijn opnieuw twee Grolsch Proeverij bieren op fles uitgebracht. Grolsch Klassieke Blond is verkrijgbaar in de iconische bruine beugel en Grolsch Blonde Saison op fles van 30cl.

Grolsch Saison en Grolsch Klassieke Blond op fles uitgebracht
Grolsch Klassieke blond logo
Grolsch Blonde Saison logo

Grolsch Proeverij

Grolsch Saison was het tweede bier uit de Grolsch Proeverij en Grolsch Blond was het tiende bier uit die serie. De brouwerij uit Enschede begon met deze proeverij in oktober 2017 en er zijn inmiddels elf speciaalbieren te proeven geweest. Alle speciaalbieren uit deze serie worden bedacht en gebrouwen door meesterbrouwer Marc Janssen. In de Grolsch Proefbrouwerij kan hij experimenteren met smaken en bierstijlen. 

Uit de proeverij zijn bieren voortgekomen die vervolgens vast in het Grolsch assortiment zijn opgenomen, namelijk Grolsch Session IPA en Grolsch Kruidige Tripel. Nu blijkt het publiek weer enthousiast over twee bieren uit de Grolsch Proeverij, namelijk Grolsch Saison en Grolsch Klassieke Blond.

Bruine Beugel

In september 2018 lanceerde Grolsch voor het eerst sinds lange tijd weer een bier op de bruine beugelfles, namelijk Grolsch Kruidige Tripel. Het tweede bier uit de Grolsch Proeverij dat in deze fles wordt afgevuld is Grolsch Klassieke Blond

Grolsch Klassieke Blond in beugelfles

Grolsch Klassieke Blond

Dit speciaalbier is door Marc Janssen gebrouwen met drie soorten mout, namelijk gerstemout, tarwemout en een vleugje karamelmout. Ook zijn er twee soorten hop gebruikt: Hercules hop voor de bitterheid en Saaz hop voor het aroma. In combinatie met de speciale Belgische abdijgist geven deze ingrediënten het bier een licht bloemige geur en een subtiel bittere smaak. 

Grolsch Saison

Grolsch Blonde Saison is een dorstlessend bier met 6,5% alcohol. De toevoeging van echte honing in combinatie met Saison gist geeft het bier een mooi droog karakter. Zo heeft brouwer Marc Janssen de perfecte balans weten te vinden tussen droog, fruitig en kruidig.

Lees ook

Grolsch Saison

Van 50 naar 150 horecagelegenheden

Sinds de introductie in 2017 heeft de Grolsch Proeverij vele positieve reacties gekregen. Onder het mom van ‘Ontdek alles en behoud het goede’ hebben de Meesterbrouwers van Grolsch inmiddels elf Proeverij bieren ontwikkeld.

Juan Perez, Brand Manager Grolsch Speciaalbieren: “Vier van deze bieren hebben we kort na de Proeverij opnieuw geïntroduceerd en opgenomen in ons bierportfolio. En er volgen er nog meer! Vanwege het succes van de Grolsch Proeverij gaan we de komende maanden het aantal geselecteerde Grolsch horecagelegenheden uitbreiden van 50 naar 150. De Proeverij krijgt daarmee een landelijke dekking, zodat meer consumenten van onze Proeverij bieren kunnen genieten. Binnen de Grolsch Proeverij gaan we dit jaar vier nieuwe bieren ontwikkelen. Dus bierliefhebbers hebben nog wat van ons tegoed!”

Verkrijgbaarheid

Grolsch Klassieke Blond is vanaf deze week in de beugelfles (0,45 L) verkrijgbaar bij supermarkten en slijterijen door het hele land. Grolsch Saison is vanaf deze week in een 4-pack fles 4 x 30 cl exclusief verkrijgbaar bij Jumbo supermarkten door het hele land. Ook kunnen consumenten genieten van de Saison in de verschillende Grolsch horecagelegenheden.