Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Tiende bier uit de Grolsch Proeverij | Grolsch Blond

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Tiende bier uit de Grolsch Proeverij: Blond

13 november 2018 om 09:32

Het tiende speciaalbier uit de Grolsch Proeverij is een blond bier geworden. Meesterbrouwer Marc Janssen creëerde het fruitige/droge bier in de Grolsch Proefbrouwerij.

Grolsch Proeverij

Grolsch Proeverij

Marc Janssen Grolsch BlondGrolsch Blond is het tiende bier uit een serie speciaalbieren die worden bedacht en gebrouwen door meesterbrouwer Marc Janssen. In de Grolsch Proefbrouwerij kan hij experimenteren met smaken en bierstijlen.

Na de eerste vier speciaalbieren die in 2017 uit de Proeverij voortkwamen werd besloten om er mee verder te gaan in 2018.

Eerder dit jaar werden Grolsch PorterGrolsch Dubbel, Grolsch Fruit IPA, Grolsch Berliner Weisse en Grolsch Pumpkin Ale in het kader van de Grolsch Proeverij gelanceerd.

De Grolsch Session IPA en Grolsch Kruidige Tripel werden ook als Proeverij bier gelanceerd en zijn inmiddels vast in het assortiment van Grolsch opgenomen.

Lees ook

Grolsch Blond

De Belgische blonde bieren waren een inspiratiebron voor het brouwen van het tiende bier uit de Grolsch Proeverij. Grolsch Blond is dan ook volgens de Belgische stijl gebrouwen met gerstemout, tarwemout en een klein beetje karamelmout. Ook is er gebruik gemaakt van een speciale Belgische Abdijgist. Het speciaalbier is gebrouwen met twee soorten hop: Hercules hop voor de bitterheid en de Saaz hop voor het aromatische karakter.

Grolsch Blond heeft een alcoholpercentage van 6,7% en heeft een mooie gele kleur met een stevige schuimkraag. Wat dit blonde bier zo uniek maakt is zijn onderscheidende volmondige karakter. Het wordt aangeraden om de Grolsch Blond in een relaxte setting te drinken, voor de open haard of in een kroeg. 

Bezoek de website van Grolsch om cafés in jouw buurt te vinden waar je Grolsch Blond binnenkort kunt proeven.Grolsch Blond