Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grolsch lanceert twee nieuwe bieren

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grolsch lanceert twee nieuwe bieren

10 maart 2020 om 09:48

Grolsch heeft twee nieuwe bieren aan zijn portfolio toegevoegd, namelijk de alcoholvrije Grolsch 0.0% Radler Minder Zoet en het speciaalbier Grolsch Frisbittere IPA.

Grolsch Frisbittere IPA
Grolsch Frisbittere IPA
Grolsch 0.0% Radler Minder Zoet glas en flesje

Nieuwe Grolsch bieren

In de twee hardst groeiende segmenten van de Nederlandse biermarkt introduceert Grolsch twee nieuwe bieren. Inspelend op de gezondheidstrend heeft Grolsch een nieuw bier ontwikkeld dat geen toegevoegde suikers heeft en daarmee dus uitsluitend suikers uit echt vruchtensap bevat. De nieuwe Frisbittere IPA heeft naast de herkenbare bittere IPA smaak, tevens sterke aroma’s van citrus en tropisch fruit. Dit komt door gebruik van de samengestelde Aloha hop. 

Radler Minder Zoet

Grolsch Radler Minder Zoet Grolsch komt met een nieuwe toevoeging aan haar Radler 0.0 portfolio: Grolsch Radler Minder Zoet. Deze alcoholvrije Radler bevat uitsluitend de suikers uit echt vruchtensap, waardoor deze minder zoet is én smaakt.

Consumenten zijn steeds vaker op zoek naar verfrissende dranken zonder toegevoegde suikers en daar past Grolsch Radler Minder Zoet perfect bij. We hebben er bewust voor gekozen om de toegevoegde suikers niet te vervangen door zoetstoffen waarmee een zoete smaak kunstmatig in stand zou worden gehouden. Grolsch kiest er daarmee voor om de consument te laten wennen aan een minder zoete smaak op weg naar een gezondere toekomst. Deze Radler is door het weglaten van de toegevoegde suikers daadwerkelijk minder zoet en daardoor juist heel verfrissend” aldus Grolsch Marketing Manager Melanie Koning. Het is de ideale verfrissing voor ieder moment van de dag. De nieuwe Radler ligt vanaf deze week in de schappen van de supermarkten. 

Grolsch Frisbittere IPA

Grolsch Frisbittere IPA flesje en 4pack Grolsch Frisbittere IPA is een lichttroebel bier met een alcoholpercentage van 5,5%. De geur kenmerkt zich door stevige citrus en fruit aroma's. In de mond maken deze aroma's plaats voor een frisbittere bite. De aroma’s en smaak is grotendeels te danken aan het gebruik van de speciale samengestelde Aloha hop. Met deze introductie doet Grolsch een toevoeging aan het populaire IPA segment.

Frisbittere IPA is eerder al getest in het Grolsch Proeverij programma. In dit programma wordt een unieke serie speciaalbieren gebrouwen in de Proefbrouwerij, deze bieren zijn verkrijgbaar zijn in geselecteerde cafés. Vanwege het succes in de Proeverij is de IPA nu landelijk geïntroduceerd.

Lees ook

Het laatste bier dat is uitgekomen in de Grolsch Proeverij is het champagnebier Grolsch Finale.

IPA: Wat is dat precies? 

IPA, voluit India Pale Ale, is van oorsprong een Engelse bierstijl. Deze bierstijl staat bekend om zijn bittere smaak door de toevoeging van hop. Dit type bier wordt al vanaf de 17e eeuw gebrouwen, met aanvankelijk één duidelijk doel: de houdbaarheid van het bier verlengen. Dit was belangrijk zodat het bier goed kon worden gedronken tijdens de scheepsreizen richting de vroegere kolonie India. Vandaar dus ook de naam India Pale Ale. Tegenwoordig is de bierstijl erg populair en kent het vele variaties in smaak.