Ramses Bier

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
Thijssenweg 20 a
Postcode
4972 PC
Actieve brouwerij
Ja (10 jaar actief)
Opgericht in
2009
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Ramses Bier

Ramses Bier in het nieuws

Beer Geeks brouwen voor Stichting ALS

Lekkerste Huisbieren van Nederland 2016

Brouwerij Oedipus maakt eigen film

Achtergrond informatie

Roots in de VS

Rond 1990 werd het eerste RamsesBier gebrouwen in Oregon (westkust Verenigde Staten). De Amerikaanse brouwroots leiden tot het gebruik van veel verse, bloemige hop. Dit geeft de bieren hun Amerikaanse, frisse en hoppige karakter. Indien voorradig worden de bieren met zelf geteelde verse hop gehopt. RamsesBier is een brouwerijhuurder die zijn grotere brouwsels (700 tot 800 liter) bij Brouwerij de 3 Horne laat brouwen. De proefbrouwsels worden in Wagenberg gemaakt, met een volume van 50 tot 60 liter.
Het is de bedoeling dat RamsesBier een zelfstandige brouwerij wordt. De eigenaar is op zoek naar een ketel en een geschikte locatie in de gemeente Drimmelen of nabije omgeving.

Verschillende bierculturen

Door het mengen van verschillende bierculturen en het gebruiken van hoogwaardige ingrediënten komen verrassend mooie bieren tot stand. De bieren hebben ook een regionaal karakter. Dit komt door de kleinschaligheid, het gebruik van streekproducten zoals lokale honing en natuurlijk het toevoegen van zelfgekweekte verse hop. De beste bieren worden gemaakt met lef. Smaken verschillen, gelukkig, zo hebben alle RamsesBieren een ander accent en kan iedereen genieten van de vloeibare snoepjes in zijn of haar glas. Ramses Snoeij

Eigen brouwerij

Ramses heeft toestemming gekregen van de gemeente om in deze zomer van 2012 een ambachtelijke brouwerij te openen in Wagenberg. De insteek is om in de eigen brouwerij zoveel mogelijk gebruik te maken van lokale ingrediënten. Ramses gaat alle boeren in de omgeving overhalen om hop en gerst te telen. Gaat lukken hoor Ramses, nog even doorbrouwen dan…
Momenteel staat Ramses nog parttime voor de klas bij een natuur- en educatiecentrum in Schiedam. Daar gaat hij mee stoppen om zich volledig toe te kunnen leggen op het brouwen van bier maar ook om workshops te geven en bedrijfsuitjes te ontvangen.

De aanleg van de eigen brouwerij in Hooge Zwaluwe begint serieuze vormen aan te nemen. Aan de hand van Crowd funding is een totaalbedrag van €145.000,- bij elkaar gebracht. Op 25 september 2013 is de brouwinstallatie gearriveerd en op 10 oktober de gisttanks. De brouwinstallatie, Plevnik 15 hl, is inmiddels door een elektricien aangesloten. De eerste tests met het opwarmen van 1500 liter water zijn afgewerkt.”

Duurzaamste brouwerij

Niet Bavaria of Heineken maar Ramses Bier gaat er vandoor met de titel duurzaamste brouwer van Europa . Op de locatie gaat hij zich namelijk compleet toeleggen op duurzame energie met biomassasystemen, warmtepompen, zonne-energie en grijswatercircuits. Hij gaat stoken op houtkorrels en elektriciteit halen via zonnecollectoren en zonnecellen.

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.