Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Ramses Bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Ramses Bier

Ramses Bier is een bierbrouwerij uit Hooge Zwaluwe (Nederland) die is opgericht in 2009. Deze brouwerij heeft 4 bieren in het assortiment.

Ramses bier header
d'Olle Grieze Saison
ramses bier trilobiet een triple ipa

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Ramses Bier

Ramses Bier heeft 4 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Ramses Bier!
 • Ramses Dorstige Tijger - India Pale Ale - 6%

  Den Dorstige Tijger heeft een droge moutige en een beetje bittere smaak. Een biologische IPA met een hoppige aroma wat ook in de mond blijft hangen. Vleugen van citrus zijn ook zeker niet te missen.

 • Ramses Trilobiet - India Pale Ale - 9%

  Bij de Ramses Trilobiet komen heftige smaken aan bod. Het is een erg droog en een erg bitter bier. Lycheehoppen, mangohoppen en grapefruitachtige smaken. 

 • Ramses bier IJsbeer - Ale - 8,9%

 • Notenkraker - Winter - 6,8%

  Notenkraker bevat tonen van tamme kastanje, karamelmout en Ahorn siroop. Voor dit bier is gebruikgemaakt van Marynka Hop uit Polen. Dit geeft het bier een droppige en aardse smaak.

Niet meer gebrouwen door Ramses Bier

Er is bij ons 1 bier bekend van Ramses Bier die nu niet meer wordt gebrouwen.

 • d'Olle Grieze Saison - Saison - 6%

  d'Olle Grieze (2015) is een Saison en heeft een lichtkruidige, droge en frisse smaak. Vlak voor het bottelen is er tevens extra aromahop toegevoegd.  d'Olle Grieze werd in 2015 in samenwerking met diverse Groningse brouwers bij Ramses gebrouwen. Een deel van de opbrengst gaat naar het orgel van de Martinikerk.

Achtergrond informatie

Roots in de VS

Rond 1990 werd het eerste RamsesBier gebrouwen in Oregon (westkust Verenigde Staten). De Amerikaanse brouwroots leiden tot het gebruik van veel verse, bloemige hop. Dit geeft de bieren hun Amerikaanse, frisse en hoppige karakter. Indien voorradig worden de bieren met zelf geteelde verse hop gehopt. RamsesBier is een brouwerijhuurder die zijn grotere brouwsels (700 tot 800 liter) bij Brouwerij de 3 Horne laat brouwen. De proefbrouwsels worden in Wagenberg gemaakt, met een volume van 50 tot 60 liter.
Het is de bedoeling dat RamsesBier een zelfstandige brouwerij wordt. De eigenaar is op zoek naar een ketel en een geschikte locatie in de gemeente Drimmelen of nabije omgeving.

Verschillende bierculturen

Door het mengen van verschillende bierculturen en het gebruiken van hoogwaardige ingrediënten komen verrassend mooie bieren tot stand. De bieren hebben ook een regionaal karakter. Dit komt door de kleinschaligheid, het gebruik van streekproducten zoals lokale honing en natuurlijk het toevoegen van zelfgekweekte verse hop. De beste bieren worden gemaakt met lef. Smaken verschillen, gelukkig, zo hebben alle RamsesBieren een ander accent en kan iedereen genieten van de vloeibare snoepjes in zijn of haar glas. Ramses Snoeij

Lees ook

Eigen brouwerij

Ramses heeft toestemming gekregen van de gemeente om in deze zomer van 2012 een ambachtelijke brouwerij te openen in Wagenberg. De insteek is om in de eigen brouwerij zoveel mogelijk gebruik te maken van lokale ingrediënten. Ramses gaat alle boeren in de omgeving overhalen om hop en gerst te telen. Gaat lukken hoor Ramses, nog even doorbrouwen dan…
Momenteel staat Ramses nog parttime voor de klas bij een natuur- en educatiecentrum in Schiedam. Daar gaat hij mee stoppen om zich volledig toe te kunnen leggen op het brouwen van bier maar ook om workshops te geven en bedrijfsuitjes te ontvangen.

De aanleg van de eigen brouwerij in Hooge Zwaluwe begint serieuze vormen aan te nemen. Aan de hand van Crowd funding is een totaalbedrag van €145.000,- bij elkaar gebracht. Op 25 september 2013 is de brouwinstallatie gearriveerd en op 10 oktober de gisttanks. De brouwinstallatie, Plevnik 15 hl, is inmiddels door een elektricien aangesloten. De eerste tests met het opwarmen van 1500 liter water zijn afgewerkt.”

Duurzaamste brouwerij

Niet Bavaria of Heineken maar Ramses Bier gaat er vandoor met de titel duurzaamste brouwer van Europa . Op de locatie gaat hij zich namelijk compleet toeleggen op duurzame energie met biomassasystemen, warmtepompen, zonne-energie en grijswatercircuits. Hij gaat stoken op houtkorrels en elektriciteit halen via zonnecollectoren en zonnecellen.

Ramses Bier in het nieuws

 • Beer Geeks jubileum

  Beer Geeks brouwen voor Stichting ALS

  Naar aanleiding van zowel het 5 jarig bestaan van de Facebookgroep Beer Geeks als het behalen van 10.000 leden slaan meer dan 30 brouwerijen hun handen ineen om gezamenlijk 1 bier te brouwen waarvan alle opbrengsten naar stichting ALS gaan.

 • Lekkerste huisbier van Nederland 2016

  Lekkerste Huisbieren van Nederland 2016

  De lekkerste Huisbieren van Nederland 2016 zijn Marckensteijn Saison van De Drie Koningen in Groede (categorie licht) en Bitterzoet van Café Broer en Zus in Beverwijk (categorie zwaar).

 • Documentaire brouwerij Oedipus

  Brouwerij Oedipus maakt eigen film

  Brouwerij Oedipus maakte een film over een tiental Nederlandse brouwers die op excursie gingen bij brouwers in Oregon, USA. 

  Een verhaal over vriendschap, duurzaamheid, onafhankelijkheid en niet te vergeten, bier.

Cookie instellingen