Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grootste bierdiner van Europa! | Bierfestival Groningen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grootste bierdiner van Europa

19 december 2017 om 13:15

Op woensdag 11 april zal het grootste bierdiner van Europa in de Martinikerk Groningen plaatsvinden. Het mega bierdiner met streekprodukten en noordelijke bieren wordt gehost door internationaal biersommelier Melissa Cole (UK).

Bierdiner Groningen
Brouwerij Martinus header
Pivo logo

Gerenommeerde biersommeliers

Het Bierdiner is het traditionele startschot van het Bierfestival Groningen. Melissa Cole zal worden bijgestaan door Fiona de Lange en Arvid Bergstrom. Deze noordelijke bieren worden speciaal voor het diner gebrouwen in overleg met deze gerenommeerde biersommeliers en afgestemd met de chefs van de horecagelegenheden. 

Bierdiner

Het Bierdiner Groningen bestaat uit 5 gangen en iedere gang zal door een ander horecabedrijf bereid worden onder leiding van Johnny Drent. De deelnemende bedrijven zijn Voila, Beer &,  Andre Dokter, Blocks & Barrels en Het Ludinaterras.

Dit jaar zal d’Olle Grieze door Pivobrouwers  worden gemaakt gezamenlijk met de noordelijke brouwers. Brouwerij Martinus zal dit jaar het tafelbier brouwen. De Friese brouwers brouwen gezamenlijk een tripel en tekenen voor het hoofdgerecht.

Er zullen 10 internationale, nationale en lokale biersommeliers aanwezig zijn om de gasten aan tafel te voorzien van informatie over de gekozen combinaties. 

Bierdiner in Martinikerk Groningen

Start Bierfestival Groningen

Het diner is aan de vooravond van het festival dat duurt van 12 april tm 14 april. Vele binnen- en buitenlandse brouwerijen zijn vertegenwoordigd. Er worden meer dan 150 bieren van de tap geschonken en diverse bieren op fles, deze zijn afkomstig vanuit de hele wereld. Brouwerijen en importeurs bemannen veelal zelf hun stand, waardoor informatie over de bieren vakkundig overgebracht kan worden.

Zo probeert de organisatie de kwaliteit voor haar bezoekers te waarborgen. Naast de proeverij worden er ook diverse wedstrijden en masterclasses georganiseerd. Bierfestival Groningen is de grootste speciaalbierproeverij van Nederland!

Wedstrijden en masterclasses

Bier wordt ingeschonken De 8e brouwwedstrijd zal plaatsvinden. Amateurbrouwers zijn uitgedaagd om een schwarz te brouwen. Dit is gebeurd in nauw overleg met de noordelijke amateurbrouwverenigingen. Daarnaast worden er twee wedstrijden georganiseerd voor professionele brouwerijen.

Zij strijden om de titel: ‘Beste en lekkerste Tripel’ en ‘ Beste en Lekkerste Schwarzbier’. Daarnaast hebben de Noordelijke brouwers samen een schwarz bier gebrouwen die april landelijk verkocht wordt en waarvan de opbrengst naar de Martinikerk gaat.

Lees ook

Bier & Spijs wedstrijd

De 7e editie van de ‘Bier & Spijs’ wedstrijd zal plaatsvinden op zaterdagmiddag 14 april. Melissa Cole , Els Eggens en Arvid Bergstrom zullen dit jureren. Horecabedrijven worden uitgedaagd  de meest verrassende en beste bier- en spijscombinatie te presenteren aan een vakkundige jury. Cause beer loves food zal de titel verdedigen.

Naast bovenstaande wedstrijden wordt er een variërend programma aan masterclasses aangeboden op vrijdagavond en zaterdagavond. Toppers als Menno Olivier, Melissa Cole en Tommie Sjef zullen hun verhaal vertellen. Kaarten hiervoor zijn nog verkrijgbaar via de website: www.bierfestivalgroningen.nl.

Kortom: Bierfestival Groningen is door haar veelzijdigheid, haar unieke omgeving, de vele bieren en activiteiten dé plek waar je als liefhebber geweest moet zijn!

“Bierfestival Groningen. Horen, zien, ruiken, proeven en genieten!”