Heineken in de Johan Cruijff Arena

Heineken in Johan Cruijff Arena

Na 21 jaar wordt Grolsch vervangen door Heineken in de  Amsterdam ArenA. Heineken heeft het beste bod gedaan om bier te gaan schenken in de Johan Cruijff Arena.

17 juli 2017 om 14:55


20 jaar Grolsch

De 1,5 miljoen biertjes die jaarlijks in de Johan Cruijff Arena geschonken worden, zijn per augustus van een ander merk. Heineken wordt namelijk hofleverancier van het stadion, ten koste van Grolsch, dat ruim 20 jaar werd geschonken.

Grolsch tijdens wedstrijd van Ajax

Heineken biermerken

Het contract met Grolsch loopt binnenkort ten einde. Heineken gaat vanaf augustus bier schenken in het stadion en doet dat in elk geval tot 2026. Naast het 'gewone Heineken pilsje' gaat Heineken ook het alcoholvrije pils Heineken 0.0, Apple Bandit cider, Desperados en Brand speciaalbieren aanbieden.

Beste bod

Grolsch had het recht om het Heinekenbod te evenaren, maar maakte daar geen gebruik van. De brouwer is sinds vorig jaar in Japanse handen en heeft de marketingmiljoenen nodig voor de promotie van diens bieren in Nederland.

Tot nu toe is de bierstroom in de ArenA altijd in handen geweest van Grolsch. Zij kaapten de Amsterdam Arena al in 1991 weg bij Heineken door als allereerste bedrijf te tekenen als 'founder' van de toen nog prille stadionplannen.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Swinckels

The inner voice van François Geurds
Swinckels' Inner Voice: meesterkok François Geurds. In deze reclame vertelt François over hoe hij ervaart om je emotie en gevoel te uiten in je product.

Meer reclames van Swinckels