Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken in Johan Cruijff Arena

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken in Johan Cruijff Arena

17 juli 2017 om 14:55

Na 21 jaar wordt Grolsch vervangen door Heineken in de  Amsterdam ArenA. Heineken heeft het beste bod gedaan om bier te gaan schenken in de Johan Cruijff Arena.

Heineken in de Johan Cruijff Arena
Desperados
Apple Bandit Cider logo

20 jaar Grolsch

De 1,5 miljoen biertjes die jaarlijks in de Johan Cruijff Arena geschonken worden, zijn per augustus van een ander merk. Heineken wordt namelijk hofleverancier van het stadion, ten koste van Grolsch, dat ruim 20 jaar werd geschonken.

Grolsch tijdens wedstrijd van Ajax

Lees ook

Heineken biermerken

Het contract met Grolsch loopt binnenkort ten einde. Heineken gaat vanaf augustus bier schenken in het stadion en doet dat in elk geval tot 2026. Naast het 'gewone Heineken pilsje' gaat Heineken ook het alcoholvrije pils Heineken 0.0, Apple Bandit cider, Desperados en Brand speciaalbieren aanbieden.

Beste bod

Grolsch had het recht om het Heinekenbod te evenaren, maar maakte daar geen gebruik van. De brouwer is sinds vorig jaar in Japanse handen en heeft de marketingmiljoenen nodig voor de promotie van diens bieren in Nederland.

Tot nu toe is de bierstroom in de ArenA altijd in handen geweest van Grolsch. Zij kaapten de Amsterdam Arena al in 1991 weg bij Heineken door als allereerste bedrijf te tekenen als 'founder' van de toen nog prille stadionplannen.

Cookie instellingen