Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Hertog Jan podcast: Gerards Toegift

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Hertog Jan podcast: Gerards Toegift

27 december 2021 om 14:18

Hertog Jan heeft speciaal voor de feestdagen een cadeau voor iedere bierliefhebber. In de driedelige podcast 'Gerards Toegift' wordt je meegenomen in de wereld van Hertog Jan.

hertog jan podcast gerards toegift
Hertog Jan Grand Prestige
Hertog Jan Grand Prestige

Hertog Jan Podcast

In de driedelige podcast nemen brouwers Gerard en Micha ons mee in de wereld van Hertog Jan. Er worden verschillende thema's besproken, namelijk 'Flesgerijpt, 'Het water van de Hertog' en 'Vatgerijpt'. Luister de unieke reportage waarin nestorbrouwer Gerard van den Broek je nog één keer meeneemt achter de schermen van de Hertog Jan brouwerij.
Nu te beluisteren op Spotify en Apple. Hertog Jan Podcast: Gerards Toegift

1. Flesgerijpt

In deze aflevering staat het flesrijpen centraal. Begin 2001 vond meesterbrouwer Gerard in de overstroomkelder van de Hertog Jan brouwerij oude, nog volle, flessen Grand Prestige bier. Hij proefde iets wat hij als brouwer nog nooit geproefd had. In de brouwerij maken we een rondleiding waarbij we de verschillende brouwers ontmoeten, maar we proeven ook zelf de flesgerijpte Grand Prestige.

Lees ook

2. Het water van de Hertog 

Deze aflevering staat het water centraal. Misschien wel het belangrijkste ingrediënt van bier, maar Hertog Jan heeft er ook een hele bijzondere verhouding mee. De brouwerij ligt vlak naast de Maas. In de afgelopen jaren is deze al meerdere keren overstroomd. Ook duiken we in de bijzondere geschiedenis van de naamgever van de brouwerij.

3. Vatgerijpt

Deze aflevering staat het vatrijpen centraal, Gerards Toegift zit daarin en wordt nu eindelijk geproefd. De nieuwe meesterbrouwer Micha vertelt over de technieken en uitdagingen van het brouwen. Ook vertelt Gerard over zijn begin als brouwer. Hij toont het nieuwe, door hem gemaakte, museum in de brouwerij.